''Bitcoin'i denemek amacıyla aldım
''Bitcoin'i denemek amacıyla aldım"

Apple’ın kurucu ortağı tüm Bitcoin’lerini muazzam bir kârla sattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak Finansal medya kuruluşu Business Insider Nordic’e yaptığı açıklamada: Aralık 2017’de 20.000 dolara çıktığı zaman Bitcoin’in (BTC) tamamını sattığını söyledi.

”Bitcoin’i denemek amacıyla aldım”

İsveç’in Stockholm kentindeki Nordic İş Forumu’nda konuşan Wozniak, kripto yaklaşık 700 dolar iken açıklamadığı bir miktar Bitcoin’i denemek amacıyla aldığını söyledi. Daha sonra Bitcoin ile ne yapmayı planladığını açıkladı:

Amacım Stockholm gibi bir yere seyahat etmek, sadece Bitcoin kabul eden restoran ve otellere gitmek ve seyahat ederken sadece Bitcoin kullanmaktı.

“Bitcoin saf bir dijital altın”

Yine de, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 ABD Dolarına ulaştığında, Wozniak’in BTC varlıklarının tümünü sattığı bildiriyor ve şunları ekliyor:

Yüksek ateşlenme yaşandığında, piyasayı izleyen ve sayıyı önemseyen insanlardan biri olmak istemediğimi söyledim. Hayatımda bu tür bir yük istemiyorum […] Mutluluğumun bir kısmı endişe ile olmasını istemiyordum, bu yüzden hepsini sattım ve ondan kurtuldum.

Ayrıca geçen yıl haziran ayında bildirdiği gibi, Wozniak “bir röportajda sadece Bitcoin saf dijital altındır ”dedi. Bu tarihte, elindeki kriptoların çoğunu satmış olmasına rağmen, kripto para birimine olan inancını tekrar doğruladı.

Blockchain’i aynı ay boyunca dotcom dönemine benzeyen bir balon olarak nitelendirmesine rağmen, Wozniak hala Bitcoin’in “sadece şaşırtıcı” olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Ekim 2018’de, Wozniak, Blockchain odaklı bir risk sermayesi fonu olan EQUI Global’in ortak kurulduğunu açıkladı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin