Steve Bozniak Bitcoin
Steve Bozniak Bitcoin

Apple Kurucularından Wozniak, Bitcoin’in Altın ve Dolardan Daha Üstün Olduğunu Düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, Bitcoin‘in Altın ve sahte ABD Dolarından daha üstün olduğunu düşünüyor.

Bitcoin Dergisi‘nin haberine göre Wozniak, Las Vegastaki Money 20/20 adlı konferansta konuştu.  Bitcoin’in fiyat hareketliği nedeniyle eleştirildiği halde, ABD doları gibi devlet tarafından desteklenen para birimlerine göre daha kararlı olduğunu açıkladı. 

Wozniak,

“Bitcoin belirli bir miktarı mevcut olabilir” dedi. Bu, ABD hükümeti tamamen siyasi nedenlerle piyasaya yeni para sürebiliyor ancak Bitcoin miktarı tamamen belirli. Bu durum Bitcoin’i sahte olan ABD Dolarından daha gerçek hale getiriyor.” dedi. 

Bitcoin’in faydasını bir değer deposu olarak kabul ederek, bir ev gibi kayda değer bir değere sahip olmakla karşılaştırdı:

”Evinizin bu gün bir değeri var ve bu evin 40 yıl sonra zamana bağlı olarak değeri artsa bile halen değeri olan bir ev olacak”

Geçmişte yatırımcılar enflasyonist para politikalarına karşı korunmak için altın kullandılar ve Wozniak, Bitcoin’i altınla da kıyasladı. 

“Altın madeni keşfedildi, madenciler tarafından çıkarılmaya başlandı. Dünyada sınırlı sayıda altın rezervi bulunuyor. Bitcoin de sınırlı sayıda ancak daha matematiksel ve düzenli… Kimse matematiği değiştiremez” 

Bu görüş, yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs’la çelişiyor. Goldman Sachs son zamanlarda JPMorgan’dan daha fazla bitcoin’e karşı açık olsa da,  Bitcoin’in “yeni altın” olmadığını söyleyerek ” müşterilerini uyarıyor ” çünkü altının, klasik paranın karakteristik özelliklerini kripto paralardan daha çok taşıdığını düşünüyor.

Tartışmanın başka yerlerinde Steve Wozniak, Bitcoin hakkında ilk öğreniminde matematiksel özelliklerine hayran kaldığını ancak blockchainin nasıl çalıştığını anlamadığını da ekledi. Bununla birlikte, şimdi onu anladığı için, hem blockchain teknolojisinin hem de kripto paraların önemli bir savunucusu haline geliyor.

Bitcoin’e ek olarak, Ethereum gibi akıllı sözleşme platformlarından da heyecanlandığını söylüyor. Akıllı sözleşmelerin hiç kimsenin bilgisayar icadından önce hayal edemediği “onbinlerce [yazılım] programı” gibi pek çok olasılığı açılacağına inanıyor.

”Kripto para sektöründe yalnızca Bitcoin değil, çok daha fazlası var” diye ekledi.

cryptocoinsnews

Steve Wozniak kimdir?

San Jose, Kaliforniya, ABD doğumlu bilgisayar mühendisidir. Polonya kökenli bir ailedendir. Steve Jobs’la birlikte Apple Bilgisayar şirketini kurmuştur.
1970’lerdeki kişisel bilgisayar devrimine büyük katkılarda bulunan buluşları ve cihazlarıyla tanınır. 1970’lerin ortasında Apple I ve Apple II isimli bilgisayarları geliştirmiştir. Apple II büyük bir başarı kazanarak 1970’lerde ve 1980’lerin başında en çok satan kişisel bilgisayar olmuştur.

Wozniak’ın birçok takma adı vardır, örneğin “The Woz”, “Wonderful Wizard of Woz” (Woz’un Harika Büyücüsü) ve “iWoz” (birçok Apple ürününün ismine nazire). “WoZ” (“Wheel of Zeus” (Zeus’un Tekerleği)’nin kısaltması) aynı zamanda Wozniak’ın kurduğu şirketin de adıdır.

İçe dönük bir kişi olarak bilinir, ünlü olmasından rahatsızlık duyar. Apple Bilgisayar’ın “Öteki Steve’i” olarak da adlandırılır. Daha iyi tanınan Steve Jobs ise, Apple Şirketi’nin icra kurulu başkanıydı.(CEO) ( Steve Jobs ise 5 Ekim 2011 tarihinde 56 yaşında vefat etti. )

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin