Apple kurucu ortağının kripto tokeni 13 dakikada 950 milyon dolara ulaştı
Apple kurucu ortağının kripto tokeni 13 dakikada 950 milyon dolara ulaştı

Apple Kurucu Ortaklarından Steve Wozniak, Bitcoin’e Yatırım Yaptığını Açıkladı.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Apple kurucularından Steve Wozniak CNBC’ye verdiği röportajda fiyat 700 dolar seviyelerindeyken bitcoin aldığını açıkladı.

Bitcoin 2017’nin başından beri 3 kat değerlendi ve geçtiğimiz haftalarda 3000 dolar seviyesinin üzerine çıkarak tüm zamanlar rekoru kırdı. Bitcoin’e dair belirsizlikler ve şişme yaşadığına dair spekülasyonlar sürse de Wozniak bitcoin’in organik olarak büyüdüğünü düşünüyor.

Peki Apple kurucusu neden kripto para sektörüne atıldı?

Wozniak CNBC röportajının bir noktasında bitcoin’e yatırım amacının kâr etmek olmadığının altını çizdi. Wozniak bitcoin’in teknolojisinin nasıl çalıştığını ve insanların bitcoin’le nasıl para kazandığını görmek için yatırım yaptığını kaydetti. Wozniak yatırım yaptığında 700 dolar olan bitcoin fiyatı kısa süre sonra yarılanarak 350 dolara düşmüş.

Wozniak bunun yanı sıra bitcoin’in mal ve ürün alım satımında ve hizmet ödemelerinde nasıl kullanılacağını merak ettiğini ve merakını doyurmak için bitcoin’e girdiğini kaydetti.

Wozniak halihazırda bitcoin’lerini satması durumunda önemli miktarda kâr edeceğini bilmesine rağmen en merak ettiği şeylerden birinin bitcoin’in temelindeki teknoloji olduğunu belirtti. Yani teknoloji gurusu, blockchain’in nasıl çalıştığını ve işlemlerin güvenliğini nasıl sağladığını öğrenmek için bitcoin yatırımı yapmış.

Bitcoin’e ilginin artmasıyla birlikte çeşitli sektörler bitcoin’in temelindeki teknoloji blockchain’i, avantajlarından faydalanmak amacıyla sistemlerine entegre ediyor.

Tapscott CEO’su Don Tapscott blockchain teknolojisinin kısa sürede tüm dünyayı etkileyeceğini düşünüyor. Tapscott buna sebep olarak blockchain’in aracı kurumlar olmadan finansal işlemler yapabilme işlevini gösteriyor.

Blockchain teknolojisi şimdiden finans, eğlence, siyaset gibi farklı alanlarda kullanılmaya başladı. Öte yandan blockchain’in şimdiye kadar dünyaca ünlü şirketler tarafından da başarıyla kullanıldığı biliniyor. Şirketlerin yanı sıra blockchain’in avantajlarından faydalanmak isteyen pek çok hükümet teknolojiyi entegre etmek için kollarını sıvadı. Öyle görünüyor ki yakın gelecekte çeşitli alanlardaki bir çok yeni blockchain projesi hayatımıza etki edecek.

Haber kaynağı; coin-turk cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin