featured

APE, kripto para piyasasındaki belirsizliklerin ortasında iyi bir tercih olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası düşüş haftasını yeni bitirdi ve yatırımcıların biraz rahatlama beklemesi doğal. ApeCoin (APE) başka bir boğa koşusu durumunda en uygun olabilecek birkaç kripto para biriminden biridir. Peki neden?

APE, Haziran ayındaki 2022’deki en düşük seviyesinden bu ayın başlarındaki son zirvesine kadar %147’lik bir ralli gerçekleştirdi. Ancak, o zamandan beri zirvesinden yaklaşık %34 oranında geri çekildi.  Burada, geri çekilmesinin piyasanın geri kalanından biraz daha erken başladığını belirtmekte fayda var.

Bunun nedeni, grafiklerdeki yukarı yönünü önemli ölçüde genişletmiş olmasıydı. Şimdiye kadar sağladığı güçlü geri çekilme, güçlü kâr almanın yanı sıra yoğun satış baskısını da yansıtıyor. Özellikle ayılar bu hafta piyasada yaygınken.

APE grafik

APE’nin dezavantajı şimdiye kadar 2022’nin en düşük seviyelerine doğru ilerlerken yarı yolda kalması.  Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, temmuz direnç seviyelerinde işlem görüyor. Ayrıca bu direncin desteğe dönüşme olasılığı oldukça önemli. Bunun nedeni, APE’nin RSI değerinin %30’a kadar düştükten sonra aşırı satım bölgesine girmesidir.

APE fiyatının kısa vadeli düzgün hareketli ortalaması da %50 RSI seviyesi ile etkileşime girdi. Böylece, RSI aşırı satım bölgesi ile kısa bir süreliğine birleştiğinde, psikolojik bir satın alma bölgesini vurguladı.

Satın almak için gerçekten iyi bir zaman mı?

Fiyat zaten önemli bir farkla düşmüş olsa da, hâlâ daha fazla düşüş için yeri var. Örneğin, APE’nin hızı son 3 günde önemli ölçüde düştü. Dolayısıyla, altcoin’in düşüş performansından sonra duyarlılığın henüz düzelmediğinin bir işareti olabilir.

Yükseliş hissinin zayıflığı, son 24 saatte önemli hacimlerin olmamasıyla daha da doğrulanabilir. Şu andaki güçlü birikime, satın alma hacimlerinde önemli bir artışa eşlik ediyor.

Kripto para biriminin günlük zincir içi işlemlerinde de benzer bir sonuç görüldü. İşlemler, özellikle son 24 saat içinde zarardaydı ve aynısı kârlı olanlardan daha ağır basıyordu. Bu, dipten yakın zamanda satın alanların bile hâlâ zararda olduğunu teyit ediyor gibiydi.

Sonuç olarak

APE’nin zincir üstü ölçümleri, satın alma hacimlerinin hâlâ önemli ölçüde düşük olduğunu doğruladı. Bu, piyasanın en son düşüşünden sonraki mevcut belirsizliğinin kanıtıdır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin