Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor
Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor

Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor. Antigua ve Barbuda hükumeti bir kripto para birimi borsası kurmaya karar verdi. Başkent Saint Johns’un yetkilileri, ülkenin hazinesi için gelir elde etmek istiyor ve ülkeyi “yeni zenginlik yaratma sistemi olan kripto para sektörü üzerine” yerleştirmeyi düşünüyor. Yerel parlamento, ilgili yasal çerçeveyi gözden geçirip benimsemeye kararlı.

Antigua ve Barbuda Karayip Denizi’nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubundaki bağımsız bir ada ülkesi

Antigua ve Barbuda; Karayip Denizi’nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubundaki bağımsız bir ada ülkesi. Ülkeye adını veren iki büyük ada ve çeşitli adacıklardan meydana gelir. Başkenti, Antigua adasındaki St. Johns’tur.

Antigua ve Barbuda ülkede ilk kripto para birimini borsasını kurmayı planlıyor

Küresel fintech dalgasına para yatırmaya çalışan Antigua ve Barbuda, ülkede ilk kripto para birimini borsasını kurmayı planlıyor. Yerel Daily Observer raporları, gerekli yasal çerçeveyi oluşturmak için gerekli olan mevzuatın parlamentoya kısa bir süre içinde sunulacağını belirtiyor.

Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor
Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor

Hükumet, kripto para birimini borsası ile vergi dışı gelir yaratmak istiyor

Bilgi Teknolojisi Bakanı Melford Nicholas’a göre, borsa kripto ticaretini bir ücret karşılığında kolaylaştıran alıcıları ve satıcıları bir araya getirecek. Hükumet, ticaret platformunun ada milletinin bütçesi için vergi dışı gelir yaratmasını bekliyor. Melford Nicholas konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Antigua ve Barbuda, yeni zenginlik yaratma sistemi olan kripto para sektörü üzerine yerleşmeyi düşünüyor. Burada bir kripto para birimi borsası kurarak Antigua’yı geliştireceğiz. Potansiyel ekonomik birleşme olursa, ön koltukta olmalıyız.

Calvin Ayre, Antiguan hükumetine kripto para ticaretine yönelik konular hakkında tavsiyelerde bulunuyor

Melford Nicholas, Kanada doğumlu işadamı Calvin Ayre’nin, yeni teknolojinin ön safında yer alanlardan biri olduğunu da ortaya koydu. Kriptolar, özellikle de Bitcoin Cash (BCH) için duyduğu ilgi ile tanınan online kumar girişimcisi, Antiguan hükumetine kripto para ticaretine yönelik konular hakkında tavsiyelerde bulunuyor. Melford Nicholas konuya yönelik şunları söyledi:

Calvin Ayre, bir ekonomik elçi olarak atandı ve şimdi Antigua ve Barbuda vatandaşı oldu.  Calvin Ayre’in bu ilişkilerinin her ikisinden de yararlanabileceğimizi düşünüyoruz.

Calvin Ayre, Bitcoin Cash’e adanmış bir maden tesisine kuracak

Geçtiğimiz ay Calvin Ayre, Valley Antigua’da Church plajında, 100 milyon dolarlık bir madencilik tesisi inşa etme niyetinde bulunduğunu açıkladı. Ocak ayında, Bitcoin Cash’e adanmış bir maden tesisine yatırım yapmayı planladığını söyledi. Yeni tesis BCH ödemelerini kabul edecek.

2017 yılında, Antigua ve Barbuda hükumeti,  Bitcoin’i uygulamak için yasalar hazırladığını söyledi. Antiguan yetkilileri, Bitcoin’in ekonomisini ağırlıklı olarak turizm ve kumar sektörlerine dayandıran Karayip ulusundan yararlandığını düşünüyor. Çevrimiçi oyun sektörü son yıllarda hızla gelişti.

Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor
Antigua ve Barbuda hükumeti kripto para borsası kurmak istiyor

Hükumet Blockchain teknolojisinin uygulanmasında öncü bir lider haline gelmek istiyor

Antigua ve Barbuda, iki büyük ada ve Karayip Denizi ile Atlantik Okyanusu arasında yer alan bir dizi küçük adadan oluşan egemen bir devlet. Milletler Topluluğu üyesidir. Başkent Saint John’un yetkilileri, ülkelerinin Bitcoin benimsemesinde ve Blockchain teknolojisinin uygulanmasında öncü bir lider haline gelmesini umuyor.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin