featured

Antalya’da gerçekleşen Blockchain Wave etkinliğinde, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Özbekistan, Dubai ve Çin’li yatırımcılar bir araya geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Antalya’da gerçekleşen Blockchain Wave etkinliğinde, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Özbekistan, Dubai ve Çin`den yoğun katılım sağlayan Blockchain ve Kriptopara yatırımcıları üç gün süren etkinlikte bir araya geldiler. Konuşmacılar arasında yer alan Xbotex.com’un sahibi Bünyamin Emeç Türkiye’de gerçekleşmesi beklenen Kriptopara ve Borsalarla ilgili regülasyonlar hakkında görüşlerini bildirdi.

Türkiye Blockchain Teknolojileri Derneğinin Kurucu eski başkanı da olan Emeç,
“Regülasyon’un gelmesini en çok isteyenlerden biriyim. Geçmiş yıllarda kripto para borsalarından ve kriptopara ticareti yapan şirketlerden fazlaca mağduriyet yaşayanlardan biriyim. Sektörün güvence altına alınması şart. Her önüne gelen Borsa kurdu, denetim yok. Türkiye’de 150’nin üzerinde kriptopara borsası var ve bazılarında mağduriyetler dahi olabiliyor. Dernek başkanı olduğum dönemlerde düzenleyicilerle bu konularda çok fazla görüş bildirdik, dört yılın ardından ilk defa ciddi adımlar atılmaya başlandı. Fakat kamuda bu konularda yeterli derecede uzman olmadığından bazı düzenlemeler eksik yada yanlış ilerliyor. Mesela Token’lerin tamamını aynı tanımla vergilendirmeyi düşünüyorlar. Oysa Token’ler de diğer varlıklar gibi farklı sınıflandırılmalıdır. Security Token ile Utility Token’ler, DeFi tokenler birbirinden ayrı sınıflandırılarak vergilendirilmelidir. Tıpkı altın, emlak, döviz, faiz geliri gibi. Ben en çok Security token’lerin tanımının zenginleştirilerek Borsa İstanbul’a kazandırılmasını isterim. Dünyanın öteki ucundaki genç bir girişimcinin, Türk şirketlerinin Security Token`lerini satın alarak borsaya katma değer kazandıracağına inanıyorum”

Blockchain teknolojilerinin gelişimi ve kuantum teknolojilerinin geleceği hakkında da bilgi veren Emeç

“Kuantum bilgisayarlar beklenenden daha erken hayatımızda olacak ve pek çok dijital sektörü tehdit edecek. Blockchain teknolojileri de bundan nasibini alacak, Shor Algoritması Bitcoin ve Ethereum gibi blok zinciri teknolojileri tehdit ediyor. Yakın zamanda sıkça “Kuantum Dayanıklı Teknoloji” sınıflandırmasını duyacaksınız. Bazı kripto paralar bu konuda önlem almaya başladılar, Elixxir, Avax, Solana gibi alt yapı hizmeti veren Dağıtık Defter Teknolojileri kuantum dayanıklı sistemler geliştirdiler. Dünya hızla değişiyor. Big Reset neleri götürecek tam olarak kestiremesek de itibari para birimleri de fiziki özelliğinden çıkıp kriptografik paralara dönüşecek. Ama bu paralar DLT/Blockchain’deki ki gibi bir kriptografi değil, kuantum kriptografisiyle oluşturulmuş para olacak, yani Kuantum Para ” dedi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin