Anket: Uruguay'da her 4 üst düzey yöneticiden 1'i daha önce kripto para kullanmış
Anket: Uruguay'da her 4 üst düzey yöneticiden 1'i daha önce kripto para kullanmış

Anket: Uruguay’da her 4 üst düzey yöneticiden 1’i daha önce kripto para kullanmış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uruguay’da farklı iş sektörlerinde yapılan bir anket, ülkedeki şirketlerden 49 üst düzey yöneticinin %24’ünün hayatlarının herhangi bir noktasında kripto para kullandığını ortaya koydu.

Uruguay’da her dört yöneticiden biri kripto para kullanmış

Danışmanlık firması Price Waterhouse Cooper tarafından organize edilen anket, Uruguay’daki bankacılık ve finans, teknoloji, kamu hizmetleri, endüstriyel ürünler ve kamu idaresi sektörlerinden üst düzey yöneticiler arasında kripto varlıkları hakkındaki bilgileri ölçmek için yapıldı.

Sonuçlar, ankete katılan yöneticilerin %76’sının kripto varlıklara sahip olmadığını ortaya çıkardı.

Firmanın topladığı veriler arasında, görüşülen kişilerin %42’sinin diğer kişilerden alarak kripto para kazandığı, %33’ünün borsadan ve %25’inin kripto madenciliği sonucu elde ettiği yer alıyor.

Kullanmayanların temel gerekçesi neydi?

Price Waterhouse Cooper, çalışmasında, ankete katılan yöneticilerin kripto para birimlerini kullanma konusundaki isteksizlikleri sorulduğunda belirttikleri ana risklerin neler olduğunu detaylandırdı:

Kripto para birimi olmayan yöneticilerin %43’ü, ana engelin bu varlık sınıfıyla bağlantılı riskler olduğunu doğruluyor. Ana riskler volatilite, siber güvenlik ve özel anahtarların kullanımındaki operasyonel risktir. İkinci neden (%24), ilgisi olmasına rağmen bunları nasıl elde edeceğine dair bilgi eksikliği, ardından %16 ile düzenleme yokluğu ve ilginin yetersizliği.

Stabilcoinlerde anket, kripto para birimlerinin gösterdiği değişken bir ortamın ortasında bu tür varlıkları kripto varlıklarını yönetmenin daha güvenli bir yolu olarak gördüklerinden, 2 yöneticiden 1’inin bir satın alma işlemi sırasında bunları takas parası olarak kullanacağını ortaya koydu.

Diğer anket bulguları, katılımcıların %69’unun beş yıl içinde hükümetler tarafından desteklenen dijital varlıkları kullanabileceklerini tahmin ettiğini ortaya koydu. Yine de yöneticilerin %70’i, şirketlerinin süreçlerini gelişen teknoloji trendlerine uyarlamak için blok zincirine aşina olmak için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarına inanıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin