Anket: Kurumsal yatırımcılar 2022 kripto düzenlemelerinin geleceğiyle ilgili ne düşünüyor?
Anket: Kurumsal yatırımcılar 2022 kripto düzenlemelerinin geleceğiyle ilgili ne düşünüyor?

Anket: Kurumsal yatırımcılar 2022 kripto düzenlemelerinin geleceğiyle ilgili ne düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yapılan ankete göre kurumsal yatırımcılar 2022 yılında kripto düzenlemesinin gerçekleşeceğini düşünüyor. Yapılan anket 500 kurumsal yatırımcının katılımıyla gerçekleşti. Kripto piyasasının popülerliğinin artmasıyla birlikte her geçen gün kurumsal yatırımcı sayısı da önemli oranda artış gösteriyor. Bu açıdan yapılan anket ve sonuçları oldukça önemli.

Kripto sektörü, son birkaç ay boyunca daha iyi ve olumlu hareketlerle birlikte oldukça olumlu bir seyir içerisindeydi. Piyasa yılın son ayında mücadele içerisinde olsa da hâlâ iyi durumda diyebiliriz. Bazı analistler ve uzmanlar, kripto piyasasının gelecek yıl en iyiye döneceğini tahmin ederken, kurumsal yatırımcıların aklında piyasaya farklı düşünceler ortaya atıyor. Yatırımcıların bir bölümü piyasanın düzeltmeye ihtiyacı olduğunu ve bunun önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini düşünüyor.

Kurumsal yatırımcılar kripto düzenlemeleriyle ilgili ne düşünüyor?

Natixis Investment’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre yatırımcılar hız kesmeden hâlâ piyasaya girişi yapıyor. Anketi gerçekleştiren firma yaklaşık 500 kurumsal yatırımcının görüş bildirdiği anketin sonuçlarını yayınladı. Ankete katılan kurumsal yatırımcılar arasında sigorta, bağış ve diğerleri dahil olmak üzere farklı sektörlerden katılımcılar yer alıyor.

Rapora göre, ankete katılan yatırımcılar, yönetim altındaki varlıkları yaklaşık 13.3 trilyon dolar değerinde. Listelenen anket katılımcılarından yalnızca 100’ü, varlıkları 1.3 trilyon doları yöneten ABD yatırımcıları. Anket sorusunun bir kısmı, gelecek yıl hangi finansal enstrümanın düzeltileceğini soruyor. Yatırımcılar bu soruya Bitcoin ve diğer kripto varlıkları yanıtını verdi.

Kurumsal yatırımcılar kripto piyasasına dahil olmaya devam ediyor!

Natixis yatırım raporuna göre yatırımcıların yarısından fazlasının gelecek yıla kadar düzeltmeye tabi tutulacak dijital varlıkları incelediği belirtildi. Yatırımcılar dijital varlıkların yanı sıra, oyların %45’ini alan tahvillerin de düzeltme bekledikleri başka bir aday olduğu belirtildi. Seçimdeki diğerleri arasında %41 oy alan hisse senetleri ve yaklaşık %39 ile teknoloji hisseleri yer alıyor.

Yatırımcılar kriptoyu gelecek yıl düzeltme için en büyük aday olarak görse de, kriptolara yatırım yapmakta tereddüt etmiyor. Raporda, diğer finansal araçlara göre kripto tercihleri ​​sorulduğunda on kişiden dördünden fazlasının evet dediği vurgulandı. Raporda ayrıca, hali hazırda kripto piyasasında bulunan yatırımcıların yaklaşık %90’ının, %62’sinin daha fazla dijital varlık satın almayı düşündüğü sonucu paylaşıldı.

Düzenleme açısından, yatırımcıların %87’si merkez bankalarının ilerleme kaydedebileceğine inanıyor. Kurumsal yatırımcılar, sektördeki çeşitli sektörlere girerek kripto sektörüne büyük ilgi göstermeye devam etti. Temmuz ayında yayınlanan bir diğer  Goldman Sachs raporu, çoğu kurumsal yatırımcının kârları kaçırma korkusu nedeniyle kripto piyasasına girdiğini iddia etti.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin