bitcoin'in bir sonraki hamlesi
Bitcoin’in bir sonraki hamlesi ne olacak? 2.134 kişi oy kullandı

Anket İngilizlerin kripto paralar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Anket İngilizlerin kripto paralar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gösteriyor. Yeni bir ankete göre, pek çok İngiliz insanının kripto paraların gerçekte ne olduğu hakkında pek bilgisi yok. Blockchain gibi terimler tanıdık geliyor. Ancak İngilizler genellikle kripto para sektörüne yönelik terimlere tamamen farklı anlamlar yüklüyor.

Anket İngilizlerin kripto terimleri ile ilgili yanlış fikre sahip olduklarını ortaya koyuyor

Anket, çok sayıda İngiliz vatandaşının temel kripto ile ilgili terimler hakkında tamamen yanlış bir fikre sahip olabileceğini ortaya koyuyor. Araştırma, kripto para sektörünün artan popülaritesine rağmen, bazı İngilizlerin hala bunların varlığından tamamen habersiz olabileceğini göstermekte.

Örneğin, ankete katılanların yüzde 36’sı “kripto paranın” cenaze finansmanı ile ilgisi olduğunu düşünmekte. Katılımcılara ayrıca “Blockchain nedir?” sorusu soruldu ve şaşırtıcı bir şekilde soruyu cevaplayanların yüzde 41’i, çekme zincirine sahip eski tarz tuvalet tanklarından biri olması gerektiğini söylüyor.

Anket İngilizlerin kripto paralar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gösteriyor
Anket İngilizlerin kripto paralar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gösteriyor

İngilizler, bazı ortak terimlerin ne anlama geldiğinden hala emin değil

İngiliz merkezli bulut hizmetleri sağlayıcısı Inty, bazı yaygın teknik sözcüklerin ve deyimlerin anlamlarını bilip bilmediğini belirlemek için 2.000 kişiyle röportaj yaptı. Katılımcılara bilgi işlem ve bilgi teknolojisi ile ilgili 20 soru soruldu. Cevaplar, Birleşik Krallık’taki birçok insanın bazı ortak terimlerin ne anlama geldiğinden hala emin olmadığını doğrulamakta.

Anket, katılımcıların neredeyse dörtte birinin yani yüzde 23’ünün HTML’nin mesajlaşma ve sohbetlerde “Hi There My Love” için metin yazı olduğunu belirtiyor. Yanıt verenlerin yüzde 38’i “bulut bilişiminin” uçuş sırasında bilgisayar teknolojisini kullanmak anlamına geldiğini düşünüyor.

Inty, kripto para ve teknoloji sektörüne yönelik terimlerin açıklandığı sözlük yayınladı

Bazı kavram yanılgılarını gidermeye çalışan Inty, bir “bilgisayar sözlüğü” yayınladı. Ziyaretçiler web sitesinde bilgi teknolojisinde kullanılan popüler terimlerin anlamlarını bulabilirler. Blockchain ve kripto parada bunlara arasında yer alıyor. Şirketin CEO’su Craig Yusuf konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bilişim dünyası ve bilgi işlem dünyasının karmaşık olabileceğini biliyoruz. Ancak bilgisayar bilimi jargonumuzun, endüstrideki bazı teknik kelimeler ve deyimlerle mücadele eden insanlara yardım edebileceğini düşünüyoruz.

Anketin yazarları konuya yönelik şunları söyledi:

Teknoloji sektörünün gelişme hızının, sürekli artan bir kelime listesiyle karşı karşıya kalmamızın sebebi olduğunu düşünüyoruz.

Anket İngilizlerin kripto paralar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gösteriyor
Anket İngilizlerin kripto paralar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gösteriyor

Yatırımcıların çoğunluğu, son piyasa düşüşlerine rağmen, kripto değerlemelerinin bu yıl artmasını bekliyor

Alfabenin her harfi için “Techionary” hesaplama terimlerine dahil ettiler ve uygun tanımları sağladılar. Yine de İngiltere’de herkesin böyle bir eğitime ihtiyacı yok. Son zamanlarda yapılan bir başka çalışma, İngiltere finans profesyonellerinin kripto para birimleri ve onların perspektifleri hakkında çok iyi bilgilendirildiğini gösterdi. Daha önce kriptolara yatırım yapanların yarısından fazlası, daha fazla dijital para kazanmayı amaçlamakta. Yatırımcıların çoğunluğu, son piyasa düşüşlerine rağmen, kripto değerlemelerinin bu yıl artmasını bekliyor.

Kripto para birimlerinin popülaritesi, son birkaç yılda dünya çapında istikrarlı bir şekilde artmakta

Kripto para birimlerinin popülaritesi, son birkaç yılda dünya çapında istikrarlı bir şekilde artmakta. Bazı ülkelerde yapılan anketler olumlu eğilimi doğruluyor. Amerikalıların neredeyse yüzde 60’ı artık Bitcoin bildiklerini söylüyor. Aynı durum Rusların yarısından fazlası için de geçerli.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin