Önemli Gelişme: Kore'nin 40 milyar dolarlık fonu Bitcoin yatırımı yapmaya hazırlanıyor!
Önemli Gelişme: Kore'nin 40 milyar dolarlık fonu Bitcoin yatırımı yapmaya hazırlanıyor!

Anket: Güney Koreli yatırımcılar kripto paraya ortalama ne kadar yatırım yapıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkenin yerel günlük haber ağı Arirang Daily News’e göre Güney Koreli yatırımcılar önceki dönemlere göre daha fazla kripto para alıyor. Bu da öncekine göre daha fazla kripto alımı için daha fazla fiat para harcadıkları anlamına geliyor.

Kâr amacı gütmeyen Kore Finansal Yatırımcıları Koruma Vakfı’nın Aralık 2018’de yaptığı anket sonuçlarına göre araştırmaya katılan 2.500 kişinin yüzde 7,4’ü kripto para satın aldıklarını söylemişti.

Şimdi ise çeşitli borsa siber saldırıları ve düzenleyici cephesindeki belirsizliklere rağmen bu rakamın geçen yıla göre yüzde 1 oranında artış gösterdiği dile getiriliyor.

Ayrıca ülkede yapılan araştırmalar sadece kripto para satın alanların sayısının değişmediğine, alınan kripto para miktarında da bir artış söz konusu olduğuna vurgu yapıyor.

Güney Koreli yatırımcılar kripto paralara ortalama 6.000 dolar yatırıyor

Haber kaynağı 2017 yılı ile karşılaştırmasında kişi başı ortalama yatırımın yüzde 64 oranında artarak 6.000 doların üzerinde olduğu da belirtti.

Yapılan ankete göre kripto para satın alan yatırımcıların büyük bir kısmı 50 yaşın üzerinde. Bu gurubu ise 30 – 40 yaş aralığındaki yatırımcılar takip ediyor.

Cointelegraph’ın da haberine göre, Bitcoin’in (BTC) fiyatının Nisan ayının başında 5.300 dolara yükselmesi, Güney Kore pazarına özgü bir yükseliş eğiliminin yeniden ortaya çıkmasına yol açtı. “Kimchi Premium” olarak bilinen fenomen, yerel yatırımcıların -özellikle USD cinsinden ölçüldüğünde- borsalarda Bitcoin’i primli (pahalıya) aldığını görüyor.

Bu arada, piyasa katılımcıları için sorunlar devam ediyor. Bir Güney Koreli borsa geçtiğimiz hafta kapılarını kapatırken bir diğer önemli kripto borsası Bithumb Mart ayında meydana gelen 18 milyon dolarlık bir siber saldırının etkisini henüz üzerinden atabilmiş değil.

Aynı zamanda, Bithumb’ın ana şirketi bir Japon fonundan 200 milyon dolarlık bir yatırım aldı ve ardından ABD ve Japonya genişlemesi için planlarını ortaya koydu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin