Bitcoin yatırımcı davranışlarını ortaya koyan çarpıcı anket sonuçlandı
Bitcoin yatırımcı davranışlarını ortaya koyan çarpıcı anket sonuçlandı

Anket: “Almanya’da genç nüfus kripto paralara sıcak bakıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya ‘da, 18 ila 24 yaşlarındaki gençlerin yarısı dijital varlıklarla ilgilendiklerini söylüyor. Yerel finans kurumu Postbank tarafından yayınlanan bir ankete göre, genel olarak, üç Alman’dan biri, kripto paranın iyi bir yatırım fırsatı olduğuna inanıyor. Bu yılın Şubat-Mart ayları arasında yapılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan şirket,  dijital para birimleri için keskin bir düşüş döneminde böyle bir sonucun çıkmasını oldukça önemli görüyor.

Ankete 18 – 24 yaş grubunda 3.100 Alman vatandaşı katıldı

3.100 Alman vatandaşı ile yapılan ankette,  Banka, araştırmayı en genç nüfusu baz alarak yaptı. Ankete katılan gençlerin yarısı ise kriptoya yatırım yapmakla ilgiliydi. Aynı zamanda gelecek yıl içinde yüzde 14’ü kripto para kazanmak ya da satın almak niyetinde olduklarını beyan ettiler.18-24 yaş grubu, toplam Almanya nüfusunun% 8’ini temsil ediyor.

Almanya ‘da genç nüfusun çoğu finansal sistemlerin bağımsızlığını önemsiyor

Banka’nın Dijital Direktörü Thomas Mangel ise kripto para desteğinden endişe duydu. Ve bu tür yatırımların “son derece spekülatif” olduğu için gençlerin yatırımlarını kendilerine yoğunlaştırmaması gerektiğini söyledi. Ankette cinsiyete göre de bazı farklılıklar görüldü. Kadınların yüzde 60’ı “yerleşik finansal sistemlerin bağımsızlığı” önemli olduğuna inanırken, bu oran erkeklerde sadece yüzde 51’di.

Bununla birlikte, erkeklerin yüzde 56’sı kriptoda yüksek oranlı yatırım getirisinin, kadınların yüzde 36’sına kıyasla cazip olduğu belirtildi. Anonimlik konusuna ise erkekler kadınlara göre daha fazla ilgi gösteriyor. Buna göre; kadınların yüzde 26’sı için anonimlik önemliyken, bu oran erkeklerde yüzde 36’ya çıkıyor.

Ankete katılan beş Alman’dan biri, kripto para birimlerindeki yatırımcı grubunun bir parçası olmanın “heyecan verici” olduğunu hissediyor.

Mangel, dijital para satın alma risklerinin göz ardı edilmesi konusunda medyayı suçladı. Ancak, Almanların yüzde 20’si, kripto ekosistemindeki sosyal ağlara yapılan yatırımlar için gerekli tüm bilgileri aldıklarını söylüyor.

Gençlerin yüzde 29’u aktif yapılan kripto işlerinde kendilerini “uzman” olarak kabul ediyorlar.

Anketi yapan Deutsche Postbank AG, 1990 yılında devlet tekelinde olan Deutsche Bundespost’un özelleştirilmesinden sonra kurulmuş bir Alman bankasıdır. Almanya’nın 13. büyük bankası olup merkezi Almanya’nın Bonn şehrinde bulunuyor.

blocktribune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin