Anchor Protocol sahipleri için getiri oranını düşürüyor mu?

Anchor Protocol sahipleri için getiri oranını düşürüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra-based Anchor Protocol (ANC) üzerindeki verim oranlarını düşürme önerisinde bulundu. Ancak bu öneri, 12 Mart Cumartesi günü ANC token sahipleri tarafından ezici bir çoğunlukla reddedildi. İndirim Polychain Capital ve Arca Prop tarafından önerilmişti. Protokolü daha sürdürülebilir hale getirmek için oranları %50’ye kadar düşürmeyi amaçlanmıştı.

ANC şu anda USDTerra (UST) mevduatlarında yılda yaklaşık %20’lik bir getiri sunuyor. Polychain önerisi, daha yüksek mevduat miktarlarında getiri oranlarını kademeli olarak düşürmeyi ve 500.000 UST’nin üzerindeki mevduatlarda %10’a kadar düşürmeyi amaçlıyor.

Teklifin oylanması 16 Mart’ta sona erecek. Ancak şimdiye kadar, ANC token sahiplerinin yaklaşık %72’si teklife karşı oy kullandı ve bunların %55’i karşı çıktı.

Anchor Protocol teklifi tepkiye neden oldu

Teklife verilen tepki Twitter’da da büyük ölçüde olumsuz sonuçlandı. Kullanıcılar, hareketin kodu fazla karmaşık hale getireceğini ve muhtemelen platformu bozacağını düşünüyor. Bu yüzden de kullanıcılar bu teklifi sert bir şekilde reddetti.

Anchor Protocol, piyasayı aşan getiriler sunuyor

Terra’nın yaratıcıları tarafından inşa edilen ANC, şu anda mevduat sahiplerine yaklaşık %20 ile piyasadaki en yüksek stablecoin verimini sunuyor. Karşılaştırıldığında, Tether, USD Coin ve Binance USD dahil olmak üzere en iyi stablecoin’lerin getirileri %12’ye kadar çıkıyor.

Nispeten yüksek getiri mevduatlarda Şubat ayına kadar bir artış görmüş olsa da, toplam mevduatın ANC’deki toplam borçlunun yaklaşık dört katı olduğu göz önüne alındığında, sürdürülebilirlik konusunda soruları gündeme getirdi.

ANC, LUNA sahipleri hala ürkütüyor

ANC token sahipleri önerilen oran indirimi aleyhine oy verse bile, ANC ve Terra’nın yerel tokenı LUNA’nın fiyatları bir miktar belirsizliği yansıtıyordu. Protokolde hisse için kullanılabilecek LUNA, son 24 saat içinde %4,4 düşerek yakından izlenen 100$ seviyesinden uzaklaşırken, ANC %11 düşerek 3,42$’a geriledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin