Sıcak gelişme: Bitcoin rekorlar kırıyor - 30.500 dolar aşıldı
Analiz görüşleri: "BTC yılsonuna kadar 20.000 doları görür mü?"

Analiz görüşleri: “BTC yılsonuna kadar 20.000 doları görür mü?”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç analiste göre, Bitcoin’in (BTC) yeniden canlanan yükseliş trendi, yakında 20.000 $’ın üzerinde çok beklenen bir kırılmaya yol açabilir.

Stack Funds CEO’su Matthew Dibb, CoinDesk’e verdiği demeçte, MicroStrategy’nin birkaç büyük oyuncunun Bitcoin (BTC,% -1.06) hisselerini artırma çabalarıyla birlikte büyük bir yükselişe tanık olduk, ”dedi. “İnancımız, önümüzdeki haftalarda 20.000 $ ‘lık bir ihlal göreceğimiz yönünde.”

Cuma günü, ticari istihbarat firması MicroStrategy, bitcoin alımlarını finanse etmek için dönüştürülebilir bir kıdemli senet satışı yoluyla 650 milyon dolar topladı. CoinDesk 20 verilerine göre o zamandan beri kripto para birimi 1.000 doların üzerinde yükseldi ve en son 19.100 dolara yakın işlem gördü.

Sigorta şirketi MassMutual da dâhil olmak üzere halka açık birkaç şirket, geçtiğimiz birkaç ay içinde Bitcoin’e akın etti, çekiciliğini “dijital altın” olarak güçlendirdi. Bu da büyük bir fiyat rallisini tetiklemeye yardımcı oldu. Kripto para, 12 haftadan 1 Aralık’a kadarki dönemde 10.000 $ ‘dan 19.920 $’ lık yeni bir rekor seviyeye yükseldi ve geçen hafta görülen kâr alımlarıyla ise 17.700 $ ‘a kadar düştü.

Geri çekilmeler, boğa piyasalarının normal bir unsurudur ve genellikle daha büyük bir çıkış için güç toplamaya yarar. Ayrıca, kripto para, Delphi Digital’in belirttiği gibi önceki boğa piyasası modellerini takip ediyor gibi görünüyor. 1 Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesinin ardından görülen düşüş, Şubat 2017’de 1.200 $ ‘lık en yüksek günlük yükselişe benzer bir hareketin ardından görülen % 20’lik geri çekilmeyi anımsatıyor. Bu düşüş kısa sürdü ve kripto para devam etti. Aralık 2017’de 19.783 $ ‘a meteorik bir ralli grafiği çizdi.

Kenetic Capital’in CEO’su Jehan Chu, bitcoin’in “iki adım ileri, bir adım geri” fiyat hareketiyle ilerleyeceğini öngörüyor. Chu, “17.600 $ ‘lık düşüşü kaçıranlar başka bir satın alma şansı gelebilir, ancak Bitcoin 20.000 $ tavanını deldiğinden muhtemelen daha yüksek seviyelere ulaşacak” dedi.

Bununla birlikte, bazı yatırımcılar hala rekor seviyelerde satış yapmak istediği için, kırılma yeni yıla kadar belirsiz kalabilir. Zürih merkezli Crypto Broker AG’nin ticaret başkanı Patrick Heusser, CoinDesk’e Twitter üzerinden “Üst taraf, muhtemelen madencilerden gelen birçok satış emriyle tutuluyor” dedi.

BTC/USDT Günlük Grafiği

Bitcoin, büyük ölçüde uzun vadeli sahiplerin yakın vadeli satışlardan korkarak tuttuklarını tasfiye etmeleri nedeniyle bu ayın başlarında 19.000 $ ‘ın üzerinde kazanç elde etmek için mücadele etti.

Kurumsal talep de yılsonuna doğru zayıflayarak talebi zayıflatabilir. Heusser, “Grayscale pazarının Noel’de kapandığını unutmayın … Bu nedenle kurumlardan satın alma yok,” dedi.

Mt. Gox riski?

Japon borsası Mt. Gox, uzun vadeli saldırılarda 850.000 BTC’lik bir fon kaybını açıkladıktan sonra Şubat 2014’te faaliyetlerini durdurmuştu. Yatırımcılara yaklaşık 150.000 bitcoin geri dağıtma planı için son tarih 15 Aralık.

Bazı gözlemciler, dağıtımların yakında başlaması durumunda, fonun alıcılarının, kripto para biriminin kilitlendiği 6.5 yıl boyunca tahakkuk eden % 2500 getiriyi nakde çevirebileceğinden ve muhtemelen kripto para fiyatı üzerindeki aşağı yönlü baskıya katkıda bulunabileceğinden korkuyor.

Stack’in Dibb’ine göre son tarih birkaç kez uzatıldı ve tekrar ertelenebilir. Dibb, “Ancak, bir karar varsa, bunun piyasa üzerinde ani ve olumsuz bir etkisi olması muhtemel” dedi. “Şu anda yatırımcıları, duyuru öncesinde dalgalanmaya hazır olmaları konusunda uyarıyoruz.”

Kenetic Capital’den Chu, Mt. Gox bitcoin, pazar için büyük bir risktir. “Yaklaşan dağıtım, mevcut piyasa fiyatına göre 2,8 milyar dolar değerinde olabilir. Bu, günlük hacmin sadece % 10’u ”dedi.

Dolayısıyla, eğer varsa, fiyat düşüşleri kısa ömürlü olabilir, özellikle de JPMorgan gibileri, gelecek yıl bitcoin’in ana akım benimsemesinin hız kazanmasını beklerken…

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin