Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor
Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor

Analiz firması bombayı patlattı: “Bitcoin bu seviyelere fırlamak üzere!” – İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir analiz firmasının analistlerine göre Bitcoin fiyatı önümüzdeki seanslarda agresif bir boğa koşusu yaşayabilir ve yukarı yönlü fiyat hareketleri 60.000 ila 64.000 dolar arasında herhangi bir yere dek sürebilir.

Bitcoin daha önce de benzeri görülen bir fraktal çiziyor

Yükseliş tasviri, Bitcoin’in 50.000 doların üzerindeki önceki kapanışını doğru bir şekilde tahmin etmesiyle bilinen bağımsız analiz firması TradingShot’tan geliyor. Firmanın analistleri, BTC/USD’nin bir üst trend çizgisi direnci, bir medyan, bir düşük trend çizgisi desteği ile tanımlanan yükselen bir kanal aralığında işlem gördüğünü belirtti.

Fraktal bir model ortaya koyuyor. Son zamanlarda, Bitcoin medyan çizgisini destek olarak test etmek için kanalın üst trend çizgisini test ettikten sonra genellikle geri çekildi. Daha sonra, kripto para birimindeki kırılmalar, bu sefer direnç olarak medyayı yeniden test etmek için yukarı doğru hareketini takip etmeden önce, kanalın daha düşük trend çizgisine, yani ”Destek Tabanına” doğru düşüşe geçti.

2021’de Bitcoin, bu fraktalı tekrarlıyor. Kripto para birimi, Kanalın 58.000 doların üzerindeki üst trend çizgisini yüzde 21 düzelttikten sonra destek tabanından yeni çıktı. Artık medyan çizgisini (50-4H hareketli ortalama dalga ile birleştiğinde) direnç olarak test ediyor.

TradingShot analisti, medyan çizgisinin üzerinde başarılı bir kırılmanın Bitcoin’i kanalın üst trend çizgisini test etme yoluna koyacağını belirtti. Kripto para biriminin Göreceli Güç Göstergesi daha yüksek dipler oluştururken, her bir dezavantajlı girişimde daha fazla birikim için yer olduğu anlamına da gelebilir.

“Ancak fiyat medyan üzerinde veya altında reddedilirse, destek tabanı, büyük olasılıkla medyanın altındaki konsolidasyonun kırılıncaya kadar yaklaşık 10 gün boyunca tekrar test edilebilir.”

Bitcoin fiyatı koronavirüs pandemisinde yüzde 1200 arttı

TrdingShot’un analojisi, koronavirüs salgını başladığından beri Bitcoin’in amansız yükselişinin ardından ortaya çıkıyor. Kripto para birimi Mart 2020’de 3.858 dolarlık dip seviyeden Şubat 2021’de 58.367 dolara kadar yükseldi. Sadece on bir ayda yüzde 1.200’den fazla bir artış görmüş oldu.

Bitcoin’in fiyat yükselişinin merkezinde, ABD Merkez Bankası’nın sıfıra yakın borç verme oranları ve sınırsız tahvil satın alma politikası vardı. Güvercin programları ABD Hazine tahvillerinin getirilerini düşürmeye zorlayarak yatırımcıların sermayelerini çok daha riskli pazarlara kaydırmalarına neden oldu.

Aynı zamanda ABD hükümetinin trilyonlarca dolarlık teşvikiyle birlikte Fed’in parasal genişleme olasılığı ABD doları endeksini yüzde 12’den fazla aşağı çekti. Tüm bunlar, 21 milyonluk sınırlı arz sınırına sahip, getirisi olmayan bir varlık olan Bitcoin’e yardımcı oldu. Yatırımcılar, altın benzeri anti-enflasyon özelliklerini değerlendirdikten sonra kripto para birimine akın etti.

Bu nedenle, BTC/USD patladı ve Tesla, MicroStrategy, Square ve diğerleri gibi firmaların bilançolarına milyarlarca dolar değerinde BTC eklediği bir benimseme çılgınlığı buna daha da yardımcı oldu.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin