featured

Bu analistler 2022 yılının sonunda Bitcoin 90,000 dolar olacak diyor! Peki, gerçekten olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa lideri Bitcoin’in fiyatı, 30,000 dolara kadar olan büyük bir düşüşün ardından toparlanıyor. Bu yazının yazıldığı sırada BTC, son 24 saatte %1,9 oranında değer kazandı ve 37,774 dolardan işlem görüyor. Piyasa lideri, kısa vadede daha fazla kazanç görebilir.

Bitcoin’in en son yaşadığı toparlanma hareketleri, geleneksel pazarlardaki rahatlamaya bağlı olabilir. Bu yazının yazıldığı sırada, S&P 500 endeksi 4 saatlik grafikte %1,44 oranında kâr kaydediyor.

Kripto para birimleri ve ABD hisse senetleri  yüksek düzeyde korelasyon gösterdi. Kripto para piyasası kısa vadede onları izlemeye devam edebilir. Bu yüzden Bitcoin boğaları, sürekli bir stok yardım rallisinde destek bulabilir.

MI aracılığı ile elde edilen veriler, daha düşük zaman dilimlerinde BTC’nin mevcut fiyat seviyelerinin üzerinde bir miktar direnç gösteriyor. Bu nedenle 39,000 dolar ve 40,000 dolar seviyeleri desteğe dönüşmesi gereken önemli direnç seviyeleri haline geldi.

Daha fazla olumsuzluk olması durumunda MI, 36,000 dolar civarında Bitcoin için yaklaşık olarak 3 milyon dolarlık teklif emri kaydedecektir. Bu seviyeler, daha düşük zaman dilimleri için düşüş senaryosunda kritik destek noktası işlevi görebilir. Bunlar, 33,000 dolar civarındaki önceki düşük seviyelerin yeniden test edilmesini önlemek için geçerli olmalıdır.

Bitcoin grafik

Finder tarafından yayınlanan bir rapora göre, önümüzdeki aylarda yükseliş momentumu tüm gücüyle devam edebilir. Bu rapor, birden fazla zaman diliminde Bitcoin için potansiyel fiyat senaryoları hakkında 33 uzmandan oluşan bir panele danıştıktan sonra yayınlandı.

Bu uzmanlar arasındaki fikir birliği, mevcut piyasa duyarlılığına meydan okuyan bir tahmin olarak yükseliş yönünde. ABD Federal Rezervi tarafından faiz oranlarındaki potansiyel artış, Bitcoin için bir rüzgar gibi çalışabilir. En azından bu, bazı piyasa operatörleri için hakim olan bir düşünce gibi görünüyor.

Ayı piyasasından önce bir Bitcoin rallisi mi gelecek?

Uzmanlar, ocak ayının büyük bir bölümünde yükseliş eğiliminden geçen hafta nötre ve 6 Şubat 2022 haftası için düşüş eğilimi düşüncesine kademeli olarak geçiş yaptılar. Uzmanlar, FED’in faiz artırımının olası etkisinin, bu yılın ilk bölümünde yatırımcılar için en önemli endişe olmaya devam edeceğini söylüyor.

2022 yılının ilk yarısına, Bitcoin dahil tüm risk varlıklarını etkileyecek olan yüksek faiz oranlarına ilişkin endişeler hakim olacak. Bitcoin’in mevcut seviyelerden %30 oranında daha da fazla düştüğünü görmek bizi şaşırtmaz.

Bu anlamda, panele katılan uzmanların %50’den fazlası Bitcoin’in artan bir faiz oranı senaryosunda zirveye çıkabileceğine inanıyor. Uzmanlar, BTC’nin fiyatının önümüzdeki aylarda 93,717 dolara kadar ulaşacağına ve 2022’nin sonunda da 76,360 dolar civarına döneceğine inanıyorlar.

BTC’nin fiyat rallisi daha fazla enflasyon tarafından yönlendirilecek. NewsBTC’nin bildirdiği gibi, Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone benzer bir bakış açısına sahip. Kripto para biriminin hisse senetlerinden ve diğer riskli varlıklardan daha iyi performans göstermeye başlayacağını iddia etti. Finder panelinde şu sözler de eklendi:

Fed’in on yıldan fazla bir süredir faiz oranlarını %0’a yakın tutarak yarattığı etkinin Bitcoin’e sıçraması oldukça olası bir ihtimal. Bununla birlikte kripto para birimi, fırtınayı emsallerinden daha iyi savuşturmak için çok daha iyi temellere ve güvene sahiptir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin