Analiz: Bitcoin fiyatı neden 57.000 doların altında düşüş riski altında kalıyor?
Analiz: Bitcoin fiyatı neden 57.000 doların altında düşüş riski altında kalıyor?

Analist uyardı: “Bitcoin için sıradaki düşüş bu oranda gerçekleşecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bağımsız finansal analist Josh Rager’e göre Bitcoin boğa koşusu sert bir duvara vurmak üzere.

Rager: “Bitcoin fiyatı yüzde 30 düzeltme görebilir.”

Blockroots kurucu ortağı, önceki geri çekilmeleri işaret ederek kripto para biriminin yüzde 30’a kadar düşebileceğini söyledi. Yakın tarihte boğa piyasalarının en az yüzde 30’luk düzeltmelerle sonuçlandığı bu tür dokuz vakaya değinen Rager, BTC/USD’nin toparlandıktan sonra aşırı geri çekilmeler gösterme becerisine sahip olduğunu belirtti.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1323152676683681795

Söz konusu düşüş analojisi, uzun vadede Bitcoin piyasası için sağlıklı bir görünüme rağmen ortaya çıktı. Kripto para birimi 2020’de yaklaşık yüzde 90 artarak cuma günü 14.098 dolara kadar yükseldi. Gelinen nokta, 2017 Aralık’ta 20.000 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettikten sonra görülen Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyeydi.

BTC son dönemde gücüne güç katıyor

Rager dahil birçok trader, kripto para biriminin enflasyona karşı korunma amaçlı bir varlık olduğuna dair genel bir anlaşma üzerine Bitcoin’in 14.000 dolar seviyesini kesin olarak geri aldığını kabul ediyor. BTC’nin sınırlı 21 milyon token arzına sahip olması fiat para birimlerini sonsuz bir arz ile tutmanın potansiyel faydalarından daha ağır basıyor.

Koronavirüs vakalarının yükselişi ve küresel ekonomi üzerindeki potansiyel etkisi, merkez bankalarını benzeri görülmemiş niceliksel genişleme politikaları uygulamaya sevk etti. Satın alma gücünü tüketen piyasaya artık daha fazla para giriyor. Sonuç olarak yatırımcılar nakit rezervlerini aktif olarak hisse senetleri, altın ve Bitcoin gibi nispeten daha riskli varlıklara geçiriyorlar.

Tüm bunlar, kripto para biriminin Mart 2020’den bu yana yüzde 265’lik inanılmaz fiyat artışını da açıklıyor.

İndirimli alım yapmak için fırsat olabilir

Rager, yaklaşan düşüşü boğa koşusuna doğal bir tepki olarak görüyor. Analist, “dip noktasının” Bitcoin pazarına daha fazla yatırımcı çekmede etkili olacağını söylüyor. Rager’a göre daha az bulunan bir varlığı indirimle almak için iyi bir fırsat doğacak.

Bu yatırımların çoğunun geleneksel firmalardan gelmesi bekleniyor. Bakkt Başkanı Adam White, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, hedge fonların, aracı kurumların ve diğer ana akım ticaret şirketlerinin “kripto ve Bitcoin’e yakından baktığını” söyledi. Vadeli işlem platformlarındaki günlük işlemlerin 2019’un sonlarında 1.300’den Eylül 2020’de 8.700’e yükseldiği bildirildi.

Bu arada Bitcoin bugün dakikalar içerisinde 300 dolar geriledi. Fiyat analizine buradan ulaşabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin