Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”
Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”

Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Analistler, Bitcoin (BTC) fiyatının daha büyük bir geri çekilme görebileceği veya yeni bir konsolidasyon döneminin başlayabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Olumsuz yönelimi daha fazla tetikleyebilecek en önemli iki faktör ise balina aktivitesinin artması ve kısa vadeli direnç.

19.400 doları gören Bitcoin 16.400 dolara kadar geriledi

Bitcoin, büyük borsalarda 19.400 doları aştıktan sonra düşüşe geçti ve biraz iyileşmeden önce 16.400 doların altına kadar geriledi. Ancak analistler, özellikle BTC’nin yakın vadede güçlü bir şekilde toparlanamaması durumunda, bir başka olası düşüşün kartlarda olduğunu söylüyor.

Son Bitcoin düzeltmesine iki ana eğilim neden oldu. İlk olarak, balinalar BTC’yi yaklaşık 19.000 dolardan satmaya başladı ve bu da aşağı yönlü bir kırılmaya sebebiyet verdi. İkincisi ise bu nispeten küçük fiyat düşüşü, aşırı kaldırılan vadeli işlemler piyasasında kademeli bir tasfiye dalgasını tetikledi.

Ki Young Ju: “Düşüş derinleşebilir”

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, kısa vadede daha fazla düzeltme görülebileceğini söyledi. “Tüm Borsalar Giriş Akışı Ortalaması göstergesi” hâlâ yüksek bir seviyede geziniyor, bu da piyasada hala çok fazla satış baskısı olduğunu gösteriyor. Ju şöyle açıkladı:

Daha fazla BTC düzeltmesi gelebilir. Tüm Borsalar Giriş Akışı Ortalaması (144 blok MA) hâlâ yüksek. Kanımca, bu hafta bazı düzeltmeler ve yatay grafiklerle karşılaşacağız. Sonrasında aralık ayına kadar 20.000 doları kıracağız.

Balinalardan gelen yoğun satışın zamanlaması dikkat çekici zira BTC çok önemli bir direnç alanını reddettikten sonra satışlar görmeye başladık. “CryptoKea” olarak bilinen bir trader, kasım ayının başından bu yana Mayer Çoklu Fiyat Bantları altındaki direnç seviyesini işaret etti.

Tarih tekrar edecek mi?

Tarih tekerrür ederse trader daha büyük bir düzeltmenin muhtemel olduğunu söyledi. Böyle bir eğilim, BTC rallisine devam etmeden önce %30-40 düşerse önceki boğa döngüleri ile aynı çizgiye gelecek. Trader şunları söyledi:

Yükseliş kanalının tepesi, önceki boğa piyasalarında bu aşamada olduğu gibi, kısa vadeli direnç olarak hareket etmede mükemmel bir iş çıkardı. Daha sonra tarihsel olarak ne oldu? Tarih asla tekrar etmez, ama çoğu zaman kafiye yapar. Bunlar, boğanın bu aşamasında boğa kanalının tepesinden reddedildikten sonra fiyatın destek bulduğu 200DMA’nın tarihi izleme katlarıdır. Mevcut 200DMA, günde yaklaşık 40 dolar artışla 11,2 bin dolar seviyesinde.

Yakın vadede, Bitcoin için temel destek 16.000 dolar olarak belirlendi. Bunun altında izlenecek bir sonraki büyük destek alanları ise 14.000 ve 13.500 dolar.

Altın Oran Çarpanı, Mayer Multiple’a benzer şekilde 16.000 ve 13.000 doları önemli destek seviyeleri olarak tanımlıyor.

Bu arada Ethereum fiyatı da büyük bir çöküşle karşı karşıya kaldı. Ayrıntıları buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin