featured

Tecrübeli analist, gözde altcoin hakkında görüşlerini paylaştı: Keskin bir hareket gerçekleşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC), son altı aydır oldukça durgun bir fiyat hareketi sergiliyor. Bu yüzden, yakında keskin bir hareket meydana gelebilir. Böylece mevcut aralıktan bir kopuş gerçekleşebilir.

Tecrübeli bir yatırımcı ve analist olan Jhon Bollinger – aynı zamanda Bollinger bantları göstergesinin yaratıcısı- fiyatın son beş aydır dar bir aralıkta işlem gördüğünü ve haftalık grafikte bir daralma gerçekleştiğini söyledi.

Bu olayı 21 ve 22 Ekim’de yapılacak olan Litecoin zirvesinde tartışmayı planlıyor.

Fiyat dar bir aralıkta işlem gördüğü için bir sıkışma, altcoin’in aralıktan ayrılarak herhangi bir yönde belirleyici bir hareket gerçekleştireceği anlamına gelir.

Temmuz 2020’den bu yana en dar aralık

LTC, Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek değeri olan 413,50 dolara ulaştığından bu yana düşüşte. Altcoin, Kasım ayında daha düşük bir zirve de oluşturmuştu. Fiyat şimdiye kadar en düşük 40,30 dolara dokundu.

Şu anda LTC, Bollinger bantları göstergesinin orta çizgisinin hemen altında işlem görüyor. Aralığın 20 Temmuz’dan beri bu kadar dar olmaması ilginçtir. O sırada fiyat, büyük bir boğa koşusuna başlamadan önce aralığın üst sınırının üzerine çıktı.

Ancak, RSI düştüğü ve hâlâ 50 işaretinin altında olduğu için henüz bir yükseliş eğilimi belirtisi yok. Buna ek olarak altcoin, hâlâ düşüş eğilimi çizgisini takip ediyor.

Bollinger bantlarının ortasının geri alınması, LTC kasım ayından bu yana bu çizginin altında işlem gördüğü için yükselişin tersine döndüğünün bir işareti olabilir.

altcoin LTC grafik

Bir LTC rallisi mi geliyor?

Günlük grafik, fiyatın yukarı yönlü bir hareket başlatma olasılığını desteklemektedir. Bunun üç ana nedeni vardır.

İlk olarak, günlük RSI yükseliş eğilimi yarattı.

İkincisi, fiyat, genellikle düzeltici hareketler içeren azalan paralel bir kanal içinde işlem görüyor.

Üçüncüsü, sıçrama 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesi ile kanalın destek hattı arasındaki kesişme noktasında meydana geldi.

Dolayısıyla, şu anda 56 dolarda olan kanalın ortasının üzerinde bir artış, haftalık zaman diliminde önerilen yukarı yönlü hareketin gerçekleşmek üzere olduğuna işaret etmektedir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin