Bitcoin retest için istekli gibi: Boğalar ise yukarıya taşımanın mücadelesini veriyor!

Analist, boğa momentumu öncesinde Bitcoin için dip seviyeyi belirledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra ekosistemini içeren son çöküşün ardından piyasada yeni bir Bitcoin tabanı korkusu var. Yatırımcılar Luna sarsıntısı sonrasında öncü varlıklara da fazla yaklaşamıyor. Endişe ve korkunun üst düzeyde kalması aşağı yönlü düşüşü tetikliyor.

Lider kripto para birimi ise piyasanın düşüşüne öncülük ediyor. Öte yandan BTC fiyatı 29.000$ aralığında dalgalansa bile, en iyi kripto para birimi pazar payı açısından hakim olmaya devam ediyor.

Bitcoin fiyatında keskin düşüş

BTC’nin fiyatı bu yıl keskin bir şekilde düşerek 2021’de elde edilen kazanımların çoğunu konsolide etti. Artan enflasyon ve faiz oranlarına ilişkin endişeler ağırlıklı olarak kayıplara neden oldu. Küresel kriz ister istemez kripto dünyasını da ciddi derecede etkiledi.

Tüm bu gelişmeler kripto para birimleri etrafındaki piyasa duyarlılığını ciddi şekilde azaltıyor. Ayrıca altcoinler Bitcoin’den daha fazla kayıp yaşadığını da görüyoruz.

Daha yakın zamanlarda, Terra çöküşünü içeren erime, kripto yatırımcıları için daha fazla kayba yol açtı. Stablecoin güvenilirliği konusundaki tartışmalar, endüstride daha fazla ve daha hızlı düzenlemelere duyulan ihtiyacı gözler önüne serdi.

BTC ne zaman düşecek?

Bir kripto para birimi analisti Capo of Crypto, Twitter takipçilerini boğa tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı. Analist, yeni bir dip gelebileceğini söyledi. Capo of Crypto,

“Bitcoin hariç neredeyse tüm piyasa, sıçramadan sonra yeni bir dip yaptı. Bunun aslında bir boğa tuzağı olduğunu gösterdi. BTC için yeni düşük seviye geliyor.”

Kripto analisti, 21.000$ ile 23.000$ arasındaki fiyat aralığının yakın olduğunu söyledi. Son verilere göre, kripto para piyasasına yönelik duyarlılık, Covid pandemisinin başlamasının ardından 2020’de yaşanan piyasa çöküşünden bu yana en kötü durumda.

Bitcoin son durum

CoinMarketcap’a göre, Bitcoin’in fiyatı 24 saat içinde %0,56 düşüşle 28.866 dolardan işlem görüyo. Geçen haftadan elde edilen veriler, BTC piyasa değerinin yaklaşık 560 milyar dolar olduğunu söylüyor. Şu an mevcut piyasa değerinin ise 549 milyar dolar seviyelerinde kalıyor.

29.000 doların altında işlem görmesine rağmen, BTC’nin piyasadaki hakimiyeti azalmadı. Aslında, CoinGecko’ya göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti şu anda yaklaşık sekiz ayın en yüksek seviyesinde. Yaklaşık %44’lük bir piyasa değeri hakimiyeti ile Bitcoin, geçen yıl Ekim ayından bu yana en güçlü durumda.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin