Analist, Bitcoin Nasdaq arasındaki korelasyon beklentisini açıkladı…

Analist, Bitcoin Nasdaq arasındaki korelasyon beklentisini açıkladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü veriler piyasanın yükselişte olduğunu doğruluyor. Bugünkü fiyat artışı geçici bir toparlanma olmayabilir. Bu yazıyı esnasıda, Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde %11,50 oranında arttı. Altcoin’ler de son 24 saatte %9-12 arasında bir sıçrama gösteriyor.

Bir analist ise Bitcoin Nasdaq arasındaki korelasyona dikkat çekti. Yeni yılla birlikte hisse senetlerinde yaşanan boğa bayrağının Bitcoin’e sıçrayabileceği düşüncesi oluştu. 2020 sonundaki boğa koşusunu doğru bir şekilde tahmin eden analist, 2023’ün hem kripto hem de hisse senetleri için şaşırtıcı derecede iyi bir yıl olabileceğini vurguladı.

Wall Street’in şampiyon trader’ı olarak da  Martin S. Schwartz, Bitcoin Nasdaq korelasyonu hakkında önemli konulara değindi.

Bitcoin Nasdaq korelasyonu fiyatta nasıl beklenti oluşturacak?

Bitcoin (BTC), geleneksel piyasalardaki hissiyat gibi dış güçlerin büyük ölçüde destekleyici olmasıyla yılın ilk yedi haftasında yaklaşık %50 yükseldi. Şim altı ayın en yüksek seviyesi olan 24.900$’a ulaştı. Son zamanlarda, kripto piyasası ve Wall Street’in teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi, Federal Rezerv’in (Fed) endişesine ve bunun sonucunda Hazine getirilerindeki artışa karşı dirençli olduğunu gösterdi.

Bir grafik analisti, önümüzdeki aylarda Bitcoin’in değerini iki kattan fazla görebilecek daha yüksek bir hareketin devam etmesini bekliyor. Emerging Assets Group araştırma direktörü ve Goldman Sachs ve Morgan Stanley eski analisti William Noble, Bitcoin uzun bir temel oluşumundan çıktığını düşünüyor.

Kripto para biriminin 2020’nin sonlarında 20.000 dolardan 40.000 dolara çıkacağını doğru bir şekilde tahmin eden Noble, “Bitcoin konsolidasyondan başka bir parabolik harekete geçerek 56.000 dolara geri dönebilir” dedi.

Nasdaq korelasyonu

Kripto boğaları için bir başka iyi haber de, Bitcoin Nasdaq’ın yükseliş trendini hızlandırdığı bilinen teknik bir model olan boğa bayrağını kırmış olması oldu. Bitcoin Nasdaq ile 90 günlük korelasyon katsayısı 0,75’e yükseldi. Bu, iki varlığın birlikte hareket ettiğini gösteriyor.

Noble, “Nasdaq’ta bir boğa bayrağı var. ‘Bayraklar yarıda dalgalanıyor’ diye bir söz var, bu da hisse senetlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine bir başka büyük yükseliş olabileceği anlamına geliyor” dedi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin