featured
Ana akım medya ve Bitcoin

Ana akım medya Bitcoin’in öldüğünü söylüyor: Peki satın alma zamanı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eminim, “Bitcoin’un sonu,” “Bitcoin bir balon” veya “Bitcoin bir Ponzi şeması” gibi ana akım medya manşetleri gördünüz. Aksi halde, şanslı bir insansınız. Kripto para meraklılarımız böyle başlıkları okumayı sevmiyoruz. Hepimiz bu makalelerdeki iddiaların kesin olmadığını ve bunun profesyonel gazetecilik olduğunu söyleyemeyiz.

Bitcoin’in sonu olmadığını biliyoruz

Kripto pazarı birkaç kez düştü, bu da 50, 60 ve hatta yüzde 80’in üzerinde fiyat düşüşü ile sonuçlandı. Ancak, her zaman iyileşti. Yani, Bitcoin’in sonu olmadığını biliyoruz, kripto aslında bir balon değil ve ona Ponzi şeması diyenlere güleriz.

“Gözlerimdeki Bitcoin (BTC) büyük babaya daha çok benziyor.”

Ana akım medya ve Bitcoin

Bitcoin hakkında konuşurken, ana akım medya yetersiz. Öncelikle, kripto piyasası ya göklerde ya da çöküşten sonra, partiye her zaman geç gelirler. Ve aşağıya ve downsides’e farklı şekilde tepki verirler.

Farklı bir şekilde, Bitcoin hakkındaki görüş ve tahminleri çelişiyor. Kripto pazarı yukarı doğru yöneldiğinde, bize Bitcoin’in patlaması beklenen bir balon olduğunu söylerler. Öte yandan, piyasanın yeni çöküşüne uğradığında, ana akım medya kuruluşlarındaki gazeteciler, balonun havaya uçtuğunu belirtirler. Kripto paraların sonu geldiğini ve Bitcoin’i kullanıcılarını yeni bağlayan bir aldatmacaya çağırdığını söylerler.

İlginç bir gerçek de ana akım medyanın Bitcoin’i övmeyi sevmemesi iken, tersi Ripple’ı sevmeleri. 2017’de XRP‘nin boğa çalışması sırasında, birçok ana akım medya kuruluşu, kripto paranın fiyat artışına bağlı olumlu haberler yayınladı. Bitcoin olsa bunu yapmazlardı.

Ana akım medya Bitcoin’i öldürür

Ana akım medyanın Bitcoin üzerinde tartışmalı bir duruş sergilediği bazı yeni başlıklar topladık:

Bunun arkasındaki olası nedenler

Son bölümde bahsettiğimiz bir başlığı gördükten sonra, ana akım medyanın kripto para birimleri hakkında makaleler yayınlarken neden bu kadar garip davrandığını merak edeceksiniz.

Birincisi, ana akım medya kuruluşlarındaki kurum içi gazetecilerin çoğu kripto para birimleri hakkında iyi bilgilendirilmiyorlar ve daha iyi anlamak için konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapmak istiyorlar. Bu, Bitcoin hakkında düşük kaliteli bilgilerle sonuçlandığından, yanıltıcı başlıklar ve haberler ile kripto üzerine makaleler yayınlamasından dolayı zararlı.

Her ne kadar gazetecileri, Bitcoin hakkında bir makale yazmak için gerekli olan kripto dünyası hakkında yeterli bilgiye sahip olmasalar da ana akım medya kuruluşları, BTC’nin fiyatı gökyüzün deyken ya da ne zaman bir trend konusu olursa kripto hakkındaki hikayeleri yayınlamak istiyor. Bitcoin sadece büyük bir düşüş yaşadı. Bu etkinliklerden biri gerçekleştiğinde, kripto pazarının nasıl yapılacağına dair çok sayıda makale yayınlamak için her fırsattan yararlanmak isterler.

Bir komplo teorisi gibi gelebilecek başka bir olası sebep de var. Bu Bu yeni çıkışlar insanları bilinçli olarak Bitcoin satın almaktan caydıracak şekilde yanlış yönlendiriyor mu? Durum böyle olabilir. Eğer ana akım medya (ya da bazı haber kaynaklarının) hükumetlerin, büyük şirketlerin ve bankaların sahip olduğu ya da bunlardan etkilendiyse… Bu kişiler, Bitcoin’i rakipleri olarak görüyorlar. İnsanları kripto para birimini satın almamaya ikna etmek için ellerinden geleni yapmak istiyorlar.

bitcoin ana akim etkisi

Ana akım medya türü

Bu makalede daha önce de belirtildiği gibi, Bitcoin’in fiyatı yükseldiğinde, geleneksel medya onu bir balon gibi çağırmak ister. Ama her kripto böyle değil. Bu medya kuruluşlarından yüksek düzeyde bir övgü almış olan Ripple’dan bahsettik.

Mesela ana akım medyada yer alan bir haberde: “Bitcoin’i unutun ve dalgalanın: Bir sonraki kripto para patlamasında rakip olarak “Verge” ortaya çıktı.” Eğer kripto hakkında bilgi sahibi iseniz, bunları ciddiye alabilir misiniz? Makalenin tamamı, gerçekleri doğru bir şekilde ele almadan, Verge hakkında büyük bir aldatmacaya benizyor.

Buna ya güldünüz ya da dehşete kapıldınız. Ancak, kripto alanı hakkında yeni bir bilgiye sahip olmayan kripto kullanıcıları ya da kişiler bu tür öyküleri bir tavsiye olarak alabilirler. Bazıları böyle bir makaleyi okuduktan sonra övülen bir kripto paraya bile yatırım yapabilirler. Bu nedenle kripto para haberlerini doğru ve tarafsız kaynaklardan okumaya dikkat edin. Bir Türk kripto para ve Blockchain haber sitesi olan “Kripto Para Haber” sizlere en üst kalitede, tarafsız ve doğru bilgi sunmak için sektörde yer alıyor. Sektöre yönelik tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz!

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin