Zilliqa (ZIL) büyük bir ağ güncellemesi gerçekleştiriyor
Zilliqa (ZIL) büyük bir ağ güncellemesi gerçekleştiriyor

Ana ağ lansmanı Zilliqa (ZIL) fiyatını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu sıralar, USD pazarında yüzde 4,7 oranında artışla 0,017 dolar seviyesinden işlem gören Zilliqa (ZIL), BTC ve ETH pazarında da yeşil renkte. Bu arada Zilliqa, önümüzdeki yıl 30 Ocak’taki yeni ana ağ lansmanı ile aynı özelliklere sahip “Mao Shan Wang” kod adını taşıyan TestNet v3.0’ı yayınladı.

TestNet v3.0, kod adı “Mao Shan Wang”

Dünyanın 38’nci en büyük kripto para birimi Zilliqa (ZIL), yaklaşık 138 milyon dolarlık piyasa değeriyle piyasaya sürülmesinden yaklaşık bir buçuk yıl sonra ana ağını henüz piyasaya sürmedi. Buna göre, yol haritasının Aralık 2018 ile Ocak 2019 arasında yayınlanması planlanıyor.

Şimdilik, ekip TestNet 1 ve 2 sürümlerini çoktan başlattı. Şimdi, MainNet lansmanından iki ay önce TestNet version v3.0 çıktı. Kod adı “Mao Shan Wang” olan TestNet v3, dünyadaki ağ, işlem ve akıllı sözleşme paylaşımını gerçekleştiren ilk tam test. Güvenlik sorunlarını ele almak ve denetim mekanizmalarıyla birlikte güvenlik kontrolleri eklemek için tasarlanan bu TestNet sürümü, resmi duyuru uyarınca gelecek olan ana ağ ile aynı özellikleri içerir.

Ana ağ lansmanına yaklaşan Zilliqa TestNet v3.0’ı piyasaya sürdü

Zilliqa CEO’su Xinshu Dong, konuya yönelik şunları söylüyor:

TestNet v3.0, ağ genelinde Scilla’nın (tasarımlı akıllı sözleşme dilimiz) tam ölçekli bir uygulamasına, akıllı sözleşme ilişkisine yönelik çözümümüzün uygulanmasına ve TestNet ZIL‘lerinin kamuya açıklanmasına sahip. Bu yaklaşan ana ağımızın temel özelliklerinin daha geniş çapta kamuya açık test edilmesini sağlıyor ve 31 Ocak 2019’da MainNet’i başlatmamız için önemli bir adım.

Dong, Scilla’nın ağ üzerinde tam ölçekli bir uygulamasına sahip olan Mao Shan Wang’ın önemini daha da vurguluyor. Dong’a göre, test etmek için halka kadar çok daha çevre dostu ve düşük maliyetli madencilik yapıyor ve konsensüs protokolüne katkılarını dikkate alarak node’leri ödüllendiren yeni teşvik mekanizmasını içeriyor.

Zilliqa (ZIL) fiyatını hızla yükseltebilir

Geliştiriciler tarafından Scilla dilinde, geliştirme araçlarında ve çekirdek protokolde eklenen birçok yeni özellik var. Ziliqa’nın yeni test ağı sürümünün piyasaya sürülmesi ile birlikte fiyatların da olumlu yönde etkilenmesi bekleniyor. Ancak, kripto piyasasının Kasım ayı ortasından bu yana aşırı kırmızı olduğu için fiyatların ne kadar hareket edeceği görülecek.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin