kripto ve blockchain
Amerika’nın yeni İran hamlesi kripto ve Blockchain için altın bir fırsat olabilir

Amerika’nın yeni İran hamlesi kripto ve Blockchain için altın bir fırsat olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükümeti, İran’ı kendi ağından çıkarması için uluslar arası ödeme çözümleri sağlayıcısı SWIFT‘e baskı yapıyor. Bu durum kripto ve Blockchain tabanlı alternatif ödeme çözümleri için bulunmaz bir fırsat olarak görülebilir.

SWIFT ABD hükümeti tarafından baskı altında

Son raporlara göre, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Hazine’nin Belçika merkezli SWIFT ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Temel olarak dünyanın sınır ötesi ödemelerinin önemli bir kısmını gerçekleştiren finansal mesajlaşma hizmetleri şirketi, Washington tarafından İran’la bağlarını koparmak ve ülkeyi ağdan çıkarmak için baskı altında. Aynı baskı 2012 yılında Nükleer anlaşmadan önce de yapılmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin SWIFT’nin yönetim kurulunda çoğunluğu olmamasına rağmen, Reuters, Trump yönetiminin İran’ı ağdan ayırana kadar sisteme ceza uygulayabileceğini bildirdi.

ABD kanadından ise şu şekilde bir açıklama yapıldı:

Amacımız, yaptırım uyguladığımız işlemlerin SWIFT veya başka herhangi bir mekanizma aracılığıyla gerçekleşmediğinden emin olmaktır. Odak noktamız, yaptırımların uygulandığından emin olmak.

Munchin, SWIFT personeli ile yapılan görüşmeler hakkında herhangi bir bilgi vermemesine rağmen, Hazine Bakanlığının, İran’ın insani yardımlarla ilgili işlemleri mümkün olan en kısa sürede işlem yapmasına izin verecek bankaları belirleyeceğini paylaştı:

Doğru sonucu elde etmek istiyoruz, bu da işlemleri kesmektir.

İran, ABD’nin yaptırımlarından kaynaklanan ekonomik zararların üstesinden gelebileceğine inanırken, Munchin, ABD’nin misilleme korkusu nedeniyle İran pazarından çıkan büyük şirketlerin ülke ekonomisi üzerinde önemli bir etki yapacağını tahmin ediyor.

Yaptığımız etkiyi görmeye çoktan başladık. Yaptırımlar yürürlüğe girdikten sonra daha büyük bir etki görebilmeyi bekliyoruz. Ekonomik sıkıntı önümüzdeki iki yıl içinde çok daha büyük olacak.

İran para birimi değer kaybederken, kripto ve Blockchain’in parlama zamanı geldi mi?

Eğer İran SWIFT ağından çıkarılırsa, Blockchain şirketlerinin sunduğu alternatif işlem sistemlerine olan talep, bu boşluğu doldurmak için en iyi şekilde çalışacak. Bildirildiğine göre, İran ve Rusya SWIFT’e alternatif olarak Blockchain tabanlı çözümleri araştırmaya başladı bile.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin