FED saniyede 1 milyon dolar basıyor! Bitcoin için anlamı ne?
FED saniyede 1 milyon dolar basıyor! Bitcoin için anlamı ne?

Amerika’nın en eski merkez bankası, Blockchain firması Bitt ile ortaklık duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika’nın en eski merkez bankası olan Curacao ve Sint Maarten Merkez Bankası (CBCS), ada ülkesini kripto paralarla tanıştırmak için Blockchain teknoloji firması Bitt ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Bitt’in CEO’su Rawdon Adams’a göre kripto para birimleri, aynı para birliğini paylaşan iki ülke için geçerli olacak. Anlaşma ile CBCS’nin parasal birliğe karşı fiziki para basma ve dağıtma konusundaki risk ve maliyetlerinin büyük ölçüde azaltılması bekleniyor. Ayrıca, bölge vatandaşları ve sakinleri için son derece olumlu bir adım olacağı düşünülüyor.

“Merkez bankası dijital para birimleri herkese yarar sağlar.”

Rawdon Adams, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Mobil cüzdanlarda kullanılabilen merkez bankası dijital para birimleri, her yargı bölgesinde ve parasal birlikte bir cep telefonu/tablet kullanarak, güvenli finansal işlem ve ödeme yapılmasını kolaylaştırır. Bu çözüm, aynı parasal bölge içinde bile günler sürebilen ve maliyeti sadece artan olan sınır ötesi işlemler durumunda özellikle güçlüdür.

Amerika’nın en eski merkez bankası KYC/AML prosedürlerine uyacak

1828’de kurulan Amerika’nın en uzun soluklu rezerv bankası CBCS’nin başkan yardımcısı Leila Matroos-Lasten’e göre, dijital para birimleri, Müşterinizi Tanıma ve Kara Para Aklamayı Önleme (KYC/AML) ile uyumlu olacak.

Matroos-Lasten, şunları söyledi:

Böylelikle CBCS, inovasyon ve teknolojinin dönüştürücü potansiyelini kabul ederken ve bu son teknoloji çözümleri ile uyum ve güvenliği sağlarken, ülkeler arası işlemlerin ve dijital ödemelerin verimliliğine ilişkin çözümleri araştırmaya kendini adamıştır. Bu herkese yararlı olacaktır.

Bitt daha önce de merkez bankalarıyla ortaklıklar kurmuştu

Bitt’in merkez bankalarıyla kurduğu ilk ortaklık bu değil.

Mart ayında, çevrimiçi perakendeci Overstock’un bir yan kuruluşu olan dağıtık defter teknolojisi şirketi Medici Ventures, Doğu Karayip Merkez Bankası (ECCB) ile bir mutabakat anlaşması imzalamıştı. Anlaşmanın aynı ay içinde, Medici Ventures’ın başlangıçtaki payını %8,6’ya çıkardığı belirtilmişti.

CBCS ile imzalandığı gibi, daha önceki anlaşmanın amacı da AML/KYC ve terörle mücadele finansmanı süreçlerini geliştirerek Doğu Karayipler Para Birliği’nin risk profilini iyileştirmeyi amaçlayan teknolojiyi geliştirmek, dağıtmak ve test etmek oldu. Daha önceki MOU, ECCU için dijital para birimini geliştirmeye de değiniyordu.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Litecoin son dört ayda sessiz kaldı, yatırımcılar teyakkuza geçti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin