Amerika’da beklenen kripto vergi tasarısı kongreden geçti
Amerika’da beklenen kripto vergi tasarısı kongreden geçti

Amerika’da beklenen kripto vergi tasarısı kongreden geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD, uzun süredir kripto vergi tasarısı üzerinde çalışıyor. Kongre, daha öncesinde henüz net bir karar verememişti. Sürekli görüşmeler sürerken ilk haber bugün akşam geldi. Kongre, ekstra kripto vergileri için tasarıyı onayladı. 1,2 trilyon dolarlık tasarı sonunda geçti.

Kongrede 228 oyla yasa tasarısı kabul edildi. 228 oy evet kullanırken 206 oy ise hayır oyu verdi. Bu tasarı Amerika için bir dönüm noktası olarak görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto için tarihi bir ana işaret edildi. Senatörler aynı zamanda önemli bir değişikliğe de imza attılar. Gelir İdaresi Başkanlığı “komisyoncu” tanımını kripto varlık ticareti yapan kuruluşları ekledi. Yasa tasarısında bu değişlik bizzat yapıldı.

Amerika kongresinden geçen yasa tasarısı son olarak ABD Başkanı Joe Biden’a sunulacak. Tarihi imzanın gelmesi ise kripto yatırımcıları tarafından merakla bekleniyor.

Joe Biden’ın imzası neleri değiştirecek?

Amerika’da kripto vergi tasarısı tartışmaya kapandı. Çoğunluğun olumlu yönde oy kullandığı tasarı ABD Başkanı Joe Biden’a iletilecek. Tamamen bundan sonraki yetki Biden’a kalıyor. Başkan Biden tarafından tasarı imzalanırsa tarih yeni bir olaya daha tanıklık etmiş olacak.

ABD Başkanı, tasarı onayladığında merkezi borsalar “komisyoncu” vasfını taşıyacak. Coinbase, Binance gibi borsalar ülke içinde yaptıkları işlemleri IRS’ya bildirecek. Ayrıca brokerlar müşteriler için 1099 formunu kullanmak zorunda kalacak. Tüm bunlarla birlikte ABD hükümeti kripto sayesinde 28 milyar doların üzerinde vergi toplayabilecek.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bandırma mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin