nike cryptokicks
Amerika merkezli çok uluslu şirket Nike kripto pazarına mı giriyor?

Amerika merkezli çok uluslu şirket Nike kripto pazarına mı giriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nike, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) “CRYPTOKICKS” adlı yeni bir markanın patentini almak için başvurdu.

Bu isimde bir markanın isim hakkı başvurusu Nike kripto pazarına açılıyor şeklinde yorumlandı

Firmanın USPTO’nun sitesinde görüldüğü üzere ilk olarak 19 Nisan’da başvurulduğu görülüyor. Ticari marka uygulamasında “cryptokicks” terimi aratıldığında  Blockchain teknolojisi, dijital para birimi, kripto para ticaret hizmeti, sanal para birimi, Blockchain tabanlı varlık ve daha fazlasını içeren kripto ile ilgili terimlerden bahsedildiği görülüyor. Ancak, Nike’ın Cryptokicks altında oluşturmayı amaçladığı hizmet türü henüz belli değil. Ticari marka başvurusu aşağıdaki şekildedir;

Ayrıca, Gerben Hukuk firmasının ticari marka avukatı Josh Gerben, 24 Nisan’da Twitter’da “CRYPTOKICKS” marka başvurusunun görselini paylaştı. Josh Gerben,Twitter’dan yaptığı açıklamada başvurunun Nike’ın ‘CryptoKicks’ adında bir kripto para çıkarmak istediğini gösterdiğini dile getirdi.

Gerben ayrıca şu açıklamaları yaptı:

Arkasında bir iş fikri olmalı. Nike laf olsun diye böyle bir başvuru da bulunmaz. Zira Nike’ın spekülatif bir başvuru geçmişi yok.

Coingape, Josh Gerben’e ulaşarak daha detaylı bilgiler edindi. Gerben’in Nike’ın yakın gelecekte ‘Cryptokicks’ markası ile ne yapabileceği konusundaki fikirleri şu şekilde oldu:

Nike bir yazılım platformu (örneğin bir uygulama) geliştirmeyi planlıyor gibi görünüyor. Benim tahminim, Nike, ürünlerinin satın alınmasında “coinlerin” kullanılabileceği bir tür ödül programını hayata geçirmek istiyor.

Nike yakın zamanda bir kripto para projesi açıklayabilir

Yasaya göre, Ticari Marka onaylanırsa ‘Nike dört yıl içinde‘ Cryptokicks ’adını alabilir. Bu süre zarfında, Nike’ın ticari markayı başarılı bir şekilde sahiplenebilmesi için‘ Cryptokicks ’adında bir ticari ürün başlatması gerekir.

Bu arada, ‘cryptokicks’ markası, kripto baskılı giysiler için web’de bir alışveriş sitesi olarak zaten mevcut. Gerben, ticari marka ihlaliyle olup olmayacağı konusunu da açıklık getirdi:

Örneğin Delta Havayolları ve Delta muslukları – ikisi de DELTA’yı kullanabiliyor. çünkü biri musluk üreticisi, diğeri havayolu şirketi. Tüketicilerin karışması muhtemel olmadığı sürece, ticari marka ihlali söz konusu olmaz.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin