Amerika, kripto dolandırıcılığı için Güney Kore’ye yardım ediyor

Amerika, kripto dolandırıcılığı için Güney Kore’ye yardım ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore hükümeti, kripto düzenlemeleri için birtakım çalışmalar içerisinde. Bu düzenlemeleri dayatmak amacıyla, ülkedeki kripto kullanarak yasa dışı faaliyetleri engellemeye devam ediyor. Ülke içinde vatandaşların çalınan fonlarını geri almak için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, kripto dolandırıcılığını ortaya çıkmak için elinden geleni yapıyor.

Koreli yetkililer, 2017 yılından bu yana kripto para birimi kimlik avı dolandırıcılığı ile ciddi savaş içinde. Ancak halen 4 senedir çözülemeyen vakalar bulunuyor. Bu kadar uzun süredir devam eden vakalar için Amerika’dan yardım alındı. Suçluları yakalamak için ABD’den gelen kaynakları Güney Kore kullandı.

Seul’deki savcılar, kripto kimlik avı dolandırıcılığını araştırmak için ABD makamlarıyla ortaklık kurduklarını doğruladı. Güney Kore Yüksek Savcılar Ofisi (SPO) siber dolandırıcılık davasında üç şüpheliyi tutuklamak için 2018’in başlarında ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından sağlanan istihbarattan yararlandı. Güney Koreli yetkililerin yetersiz kaldığı noktalarda her iki ülke işbirliğinde oldu. 

Suçluların birisinin kimliği daha tespit edildi. Ayrıca, DPT, dolandırıcılık kurbanlarından bazılarına yaklaşık 140 milyon won ödendi. Yani bu miktar yaklaşık olarak 118.000 Amerikan dolarına denk geliyor.

Amerikalı yetkililer suçluları teslim etti

Suçlular, Güney Koreli ve Japon kullanıcıların Ripple ile ilgili kimlik avı web sitelerinin kimliklerini ve şifrelerini hacklemekle sorumlu. Zanlılar, Haziran 2017’den itibaren yedi aylık bir süre boyunca kullanıcıların hesaplarını ve kimliklerini kullandı. 

Şüpheliler, o gün 900 milyon won’dan fazla para çaldıklarını ve bunun da şu anki değeri 2,35 milyar won olduğu biliniyor. Bununla birlikte FBI, şüphelilerin Güney Kore’ye teslim edildiğini belirtti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin