featured

Amerika, dijital dolar konusunda hiç olmadığı kadar ciddi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cuma günü yönetimin farklı bölümleri tarafından rapor yayınlandı. Raporun bir parçası olarak, kurumlar arası çalışma grubu, dijital dolar üzerinde durdu. 

Federal Rezerv’in bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olasılığına yönelik devam eden araştırmasını destekleyeceğe bildirildi. Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese ve Hazine Bakanı Janet Yellen Perşembe günü basına yaptığı açıklamada, önemli demeçler verdi.

Beyaz Saray, Hazine ve diğer yürütme organı kurumlarının dijital dolar ile ilgili sürecin desteklenmesi adında yetkililerin üzerinde düşeni yapmaları gerektiği belirtildi. Bunun içinde top Fed’e atıldı.

Amerika, dijital dolar için geri sayıma başlayacak mı?

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, Fed’in bir CBDC oluşturmanın ülkenin çıkarına olduğunu düşünmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca bu kararı vermesi durumunda ABD’nin bir CBDC çıkarabilecek konumda olmak istediğini açıkladı.

Hükümet yetkilileri, doları Çin gibi halihazırda CBDC’leri deneyen ülkelerin para birimleriyle rekabet edebilir durumda tutmak istiyor. Öte yandan dijital doların gerekli olup olmayacağı konusu bir tartışma olarak devam ediyor.

CBDC, Bitcoin’e benzer raylar kullanan, ancak merkez bankası kontrolü altında olan anlık ödemelerle ulusal bir stabilcoin görevi görüyor. Dijital doların bankacılık sektörünü kökten bozup bozmayacağı hakkında sorular ise gündemde kalıyor.

Beyaz Saray’dan ilk taslak 

Dijital doların yanında Beyaz Saray, kripto düzenlemesi için ilk taslağı paylaştı. Yabancı basından gelen haberlere göre Biden hükümeti, kripto ile ilgili taslağın görünümü üzerinde ipuçları verdi.

Beyaz Saray’dan gelen taslakta en dikkat çeken detay, dijital paraların üzerindeki sahte oyunlar oldu. Metin içinde bu sahte düzenin nasıl kaldırılacağına dair bazı demeçler verildi. Ayrıca finansal hizmetleri kolaylaştırmak adına kripto varlıkların nasıl bir düzende ve gelişimde olacağı içerikte yer aldı.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin