AmEx Blockchain patent başvurusu yayınlandı
AmEx Blockchain patent başvurusu yayınlandı

American Express, dolandırıcılığa karşı Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikan çok uluslu finansal hizmetler şirketi American Express, kişisel verilerin güvenlik sistemini geliştirmek için Blockchain teknolojisini benimsiyor.

American Express, veri güvenliği için Blockchain’i kullanacak

Giderek daha fazla finansal işletme, operasyonel sistemlerini iyileştirmek için yeni çözümler arıyor. Blockchain tekniğine, faydalarının herhangi bir alanda uygulanabileceğini gösteren bir alternatif olarak bakıyorlar. American Express (Amex) müşterinin kişisel verilerini saldırganlara karşı korumak için çözümler bulmak amacıyla Blockchain teknolojisini araştırmayı planlıyor. Amex başkan yardımcısı Tereasa Kastel,  konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

American Express, çok yenilikçi bir şirket. Özellikle finansal işlemler için Blockchain üzerinde çalışıyor. Blockchain’i hem dahili hem de harici kart üyeleri ve işletmelere hizmet verilmesi için kullanılabiliriz.

American Express Hyperledger Blockchain teknolojisini kullanacak

American Express, Hyperledger Blockchain teknolojisini kullanacak. Şirket, yatırımcılara üyelik ödülleri programlarını kişiselleştirme fırsatı sunmak için Hyperledger Blockchain Teknolojisi ile çalışacağını açıkladı. Bununla birlikte, şirket müşteri ödülleri sistemini iyileştirmekten daha fazla fayda sağlamak için Blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor. Tereasa Kastel, konuya yönelik şunları söyledi:

Finansal sektördeki, yasal ve düzenleyici şartların ne olduğu konusunda biraz muhafazakar olmalıyız. Öte yandan, şunu söyleyebilirim ki, bireysel bir kullanıcıyı kimliklerini kontrol etme konusunda ne yapması gerektiğini ve bu kimliğin değişmez olduğunu, düzenleyici kontrollerin ne olabileceğini bilmemiz gerekiyor.

“Blockchain teknolojisi beklemediğiniz faydaları getirebilir.”

İleri teknolojinin faydaları, olası sahteciliği önlemek için şirketin sistemine uyarlanabilir. Defterde kayıtlı tarihin değiştirilemeyeceğini akılda tutarak, yüksek düzeyde veri koruması sağlar. Ayrıca, yeni teknoloji saldırganların izlenmesini sağlayacak bir şeffaflık seviyesi de sağlayacak. Tereasa Kastel, konuya yönelik şunları söyledi:

Kimlik iyi yapıldığında, en yeni teknolojilerle, işlem yapmak için engelleri ortadan kaldırır. Eğer bu sektörde iseniz, her şeyin kimliği için bir iştahınız olmalı. Sürekli değişimin olduğu bir dünyada çalışabilmek için, her zaman eğrinin önünde kalabildiğinizden emin olmalısınız. Bu kesinlikle, sadece finans sektöründeki şirketler tarafından izlenecek bir model değil. Blockchain teknolojisi beklemediğiniz faydaları getirebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindoo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin