AMD
Kripto pazarlarının boğa piyasasına döndüğüne dair bir işarette AMD’nin açıkladığı rakamlardan geliyor

AMD, son yazılım güncellemesinde kripto para madenciliğini destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grafik kartı (GPU) üreticisi Advanced Micro Devices (AMD), kripto para madenciliğine bağlı süreçleri daha iyi ele almak için sürücülerinden birini güncelledi.

Pazartesi günü yayınlanan Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.4 sürüm notları, önceki sürümlerden gelen sabit sorunlardan birinin, enerji yoğunluğu işlemini çalıştırırken görülen verimlilik sorunlarını ele aldığını açıkladı.

Açıklanana göre:

Bazı Blockchain iş yükleri, önceki Radeon Software sürümleriyle karşılaştırıldığında beklenenden daha düşük performans gösterebilir.

Yazılımın önceki sürümleri, kripto para madenciliği ilgili sorunları listelemiyor. Ancak düzeltmenin, oyun için optimize edilmiş yazılıma uygulandığı ve geçen sene yayınlanan Blockchain’e özgü türden değil, dikkate değer olduğu dikkati çekiyor.

Daha önce bildirildiği gibi, AMD geçmişte kripto para madenciliği yaparken, GPU performansını iyileştiren sürücüler geliştirdi. Blockchain Compute yazılımı için Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta, ilk olarak geçtiğimiz ağustos ayında piyasaya sürüldü.

Yazılım, sürüm notlarına göre olduğu gibi piyasaya sürüldü ve daha fazla güncelleme, yükseltme veya hata düzeltmesiyle desteklenmeyecek. Şimdilik AMD’nin kripto para ile ilgili sorunlara direkt olarak yaklaştığını söylemek pek de mümkün değil.

Sürücüler, şirket sürüm notlarına göre: “grafik veya oyun iş yükleri için tasarlanmamış” olmaları bakımından benzersizdi.

Geri adım attığımızda, hareket, ürünleri kripto para madencileri tarafından süpürülen GPU üreticilerinin en yeni ürünü.

AMD satışların azalabileceği konusunda endişeli

AMD; özellikle, en son 10-K değerinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yaptığı bildiride, kripto para birimi talebindeki düşüşün işlerine zarar verebileceğine dikkat çekti. Şirket, kripto para piyasasında dalgalanmanın, daha önce bildirildiği gibi GPU’lara olan talebi azaltabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Ancak, Mark Lipacis’in geçen yıl yazdığına göre, talebin devam etmesi bekliyor. Jeffries ve bir analist, bunu pek olası olarak görmüyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin