Bitcoin vadeli işlem primleri düştü, ne anlama geliyor?

Aman dikkat: Terra kurucusu Do Kwon’un asıl hedefi buymuş!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde piyasalarda Terra kurucusu Do Kwon’un içerikleri dolaşıyor. Haber bültenlerini süsleyen söylentilerin asıl nedeni ise ortaya çıktı. Bitcoin kurucusundan sonra en fazla varlığa sahip olacağını belirten Kwon, aslında başka bir niyetle bunu istediğini kendisi itiraf etti.

Kwon, UST başarısız olursa, daha geniş kripto pazarının onunla birlikte başarısız olması gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Terraform Labs CEO’su Do Kwon’un çantalarını sıfıra indirmeyi planladığını doğruladı. Birden fazla kaynağa göre, Koreli girişimci, Terra’nın Ponzinomik modelinin sürdürülemez olduğunun farkına vararak Bitcoin’i ve daha geniş kripto pazarını çökertmek istediğine karar verdi. 

Hayatı boyunca ABD düzenlemelerinden kaçınmak için Asya’da yaşayan Kwon’un, 2022 yılının ilk çeyreğinde kripto tarihinin en büyük boğa piyasasını canlandırdığı sırasında akılalmaz açıklamalara imza attı. 

Terra kurucusunun sözleri tepki çekti

Bir grup ateşli Bitcoin boğası, Kwon’un piyasaya zarar vermesini durdurmak için bir plan oluşturdu. Nayib Bukele, Adam Back, Cathie Wood ve Michael Saylor, Kwon’un satışını yönetmek için Bitcoin Maximal Bid Trust adlı bir grup oluşturdu.

Diğer çeşitli ağlar haberlerden çok etkilendi. Ethereum Vakfı’nın bir sonraki pazarın zirvesine başka bir multi-milyon dolarlık ETH çantası atabilmesi için bu hafta Proof-of-Stake yükseltmesini 2028’e erteleyen Ethereum, kriptonun bir varlık sınıfı olarak geleceğine dair yaygın belirsizlik nedeniyle zarar gördü.

Terra kurucusu yaptığı açıklamaya piyasayı hem manipüle etti hem de insanları panik havasına soktu. Ancak topluluk Do Kwon’un yaptıklarına sert bir şekilde karşı çıktı.

Diğer yandan Kwon, Bitcoin arzının yaklaşık %5’i olan Satoshi Nakamoto’nun 1 milyon token içeren Bitcoin cüzdanına erişmek için 500’den fazla Bored Ape Yacht Club NFT’sini çalan bir grup hacker’ı görevlendirdiği bildirildi. Bilgisayar korsanları, kendilerinin ve 0xSifu’nun Wonderland Discord sunucusunda Satoshi Nakamoto’yu bulduğunu iddia etti.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin