Bankaların çöküşü Bitcoin fiyatını tetikledi: İşte daha fazla bilmeniz gerekenler…

Aman dikkat! Bitcoin ödemeleri satışları hızlandırabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto tarihini yakından takip eden topluluk Mt.Gox’un siber saldırısını iyi hatırlayacaktır. Piyasadaki bu zamana kadar yapılan en büyük saldırılardan biri gerçekleşmişti. Borsa arkasında büyük bir mağdur topluluğu bırakmıştı. Şimdi bununla ilgili yeni bir karar geldi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan karara göre bir kısım Bitcoin ödemeleri yapılacak.

Yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi her ne kadar iyi olsa da piyasada bir FUD dalgası oluşabilir. Bitcoin ödemeleri alacak olan topluluk binlerce BTC’yi satışa koyabilir. Bu da yeni bir düşüşün habercisi olarak algılanabilir.

Bitcoin ödemleri satışı hızlandırabilir

2014 yılında Japon kripto para borsası Mt. Gox’a yapılan şüpheli bir saldırı, yaklaşık 850.000 Bitcoin kaybına neden oldu. Alınan bilgilere göre çalınan malların bir kısmı alacaklılara verilmeye başlanacak. Ancak bu olay, Bitcoin’in fiyatlandırmasının istikrarı hakkında ciddi soruları gündeme getirdi.

Yabancı kaynaklara göre, davayı denetleyen Mt. Gox mütevelli heyeti, bazı Bitcoin ödemeleri kişilere yapılacağı açıklandı. Bu, 2021’de izin verilen ‘rehabilitasyon planlarını’ yerine getirmek için yapıldığı düşüncesini artırıyor.

Mağdurların alacakları BTC’nin kaderini değiştirebilir

Ağustos ayında iyi çıkış yakalayan Bitcoin ve türevleri gelen haber sonrasında büyük ölçüde sarsılabilir. Bunun en büyük nedeni ise Bitcoin ödemelerinin satışa dönüşmesi olarak gösteriliyor.

Şu an tüm koz mağdurların elinde. Şayet büyük bir satış gelirse BTC, 20 bin doların altına bile gerileyebilir. Bu yüzden uzmanlar yatırımcıları uyarıyor. Ancak bazı profesyonel ekonomistler bunun etkisinin az olacağını düşünüyor.

Şunu belirtmek gerekir ki, Eylül ayında da faiz artırımının oluşması ve Bitcoin ödemelerinden gelecek satış etki gösterebilir. Bu piyasadaki koşullara göre az ya da çok olabilir.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin