featured

Altına Dayalı Dijital Token Projesi DGLD Türkiye Pazarına Giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cenevre, İsviçre – 3 Ağustos 2020 – 2500 yıldır insanoğlunun en büyük değer saklama aracı olarak kullanılan altın, kripto para ve blokzincir teknolojisinin nimetleri ile buluşuyor. ABD ve İngiltere gibi gelişmiş ülke borsalarında Bitcoin fonları işleten Coinshares firması ile İsviçre’nin en eski altın rafinerilerinden MKS Pamp Group’un ortaklığı ile kurulan Gold Token SA firması, üretmiş olduğu DGLD Token ile Türkiye pazarına giriş yapıyor.

DGLD Token Nedir?

DGLD, altın ve kripto paraların en iyi özelliklerini bir araya getirmek için tasarlanmış olan token cinsi bir altın ürünüdür. Her bir DGLD Token, 0.1 Ons Altın değerindedir ve bu orana göre sabitlenilmiştir. Çünkü üretilen her DGLD Token’ın İsviçre’de kasalarda MKS Group tarafından üretilmiş külçe karşılığı vardır. Böylece yatırımcılar kripto para alır gibi dijital altın yatırımı yapabilir, altınlarını Dünya’nın dört bir yanında cüzdanlarında token olarak götürebilirler. Yatırımcılar dilerse DGLD’lerini fiziksel altın olarak İsviçre’den teslim de alabilirler.

DGLD Bitcoin Blokzincirine dayal olacak şekilde bir teknoloji ile geliştirilmiştir. Böylece her bir DGLD Token’ın geçmişi bu blokzincir üzerinden takip edilebilir, hatta bağlı olduğu altının külçe numarası ve üretim tarihine kadar kontrol edilebilir. Bitcoin blokzinciri şu an Dünya’daki en güvenli zincir olduğu için de %51 gibi saldırılara karşı son derece dayanıklıdır.

DGLD’nin Avantajları Nelerdir?

DGLD Altın ve kripto paranın artılarını harmanlayan bir girişim olduğu için pek çok avantaja sahiptir. Bunlardan bahsedecek olursak:

  • DGLD’de işlemler 7/24 yapılabilir, bankalar gibi mesai saatlerini beklemenize gerek yoktur. 
  • DGLD alım/satım fiyatları arası gram altındaki gibi büyük makaslar yoktur, böylece alım satım yaparken daha çok kar edersiniz. 
  • DGLD teknik olarak bir token olduğu için ülkemizde yeni uygulamaya giren %1 kambiyo vergisine tabi değildir. Böylece daha hesaplı bir şekilde altın yatırımı yapabilirsiniz.
  • DGLD dijital ve likit olduğu için DeFi platformlarında yıllık %8’e kadar faiz almanıza olanak tanır. Bankadan alınan gram altında böyle bir faiz getirisi yoktur.

DGLD Nereden Alabilirim?

DGLD Tokenlarınızı Blockchain Exchange’den (exchange.blockchain.com/tr) USD ya da BTC kullanarak  7/24 Alabilirsiniz. DGLD çok yakında yerli borsalarda ve anlaşmalı kuyumcularda satışa çıkacak, gelişmeleri takip etmek için Türkçe Telegram Kanalımıza katılmayı unutmayın!

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!

En güncel Kripto para haberlerini Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin