Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!
Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!

Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs’a göre 2020’deki Bitcoin’in (BTC) parabolik dalgalanması altın gibi büyük geleneksel varlıklara zarar vermeyecek.

Bloomberg’in haberine göre, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs’ın yatırımcılara bir not gönderdiği ve müşterilerine Bitcoin’in altına varoluşsal bir tehdit oluşturmadığına dair güvence verdiği bildirildi. Goldman Sachs, Bitcoin’in devam eden rallisinin altın yatırımcılarından bir miktar talep alabileceğini kabul ederek şunları söyledi:

Altının reel oranlara ve dolara karşı son zamanlardaki düşük performansı, bazı yatırımcıları Bitcoin’in tercih edilen enflasyon koruması olarak altının yerini alacağı konusunda endişelendirdi. […] Bazı ikameler meydana gelse de, Bitcoin’in artan popülaritesini son çare para birimi olarak altının statüsüne varoluşsal bir tehdit olarak görmüyoruz.

Bitcoin, Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini kırarken, küresel yatırımcılar giderek Bitcoin’e geçiyor. Bağımsız yatırım bankası Jeffries Financial’ın küresel öz sermaye stratejisi başkanı Christopher Wood’un daha fazla Bitcoin satın almak için altın riskini azalttığı bildirildi.

Hint haber ajansı Business Standard’ın 18 Aralık tarihli bir raporuna göre, ünlü piyasa analisti birkaç yıldır ilk kez altın yatırımını azaltıyor. Wood, yatırımcılara bir notunda, BTC tahsislerinin portföyünün % 5’ini oluşturduğunu yazdı:

“Portföydeki fiziksel külçe altının yüzde 50 ağırlığı, Bitcoin’e yatırılan parayla birkaç yıl sonra ilk kez yüzde beş puan azalacak. Bitcoin’de mevcut seviyeden büyük bir düşüş varsa, 20.000 $ seviyesinin üzerindeki tarihi kırılmadan sonra, niyet bu pozisyona eklemek olacaktır. ”

Rapora göre Wood, düzeltmeler durumunda kriptoya maruz kalma oranını daha da artırmayı planlıyor. Yine de analist, altın üzerinde de yükselişe geçerek Goldman Sachs’a benzer bir tutum aldı.

Christopher Wood’un görüşleri şu şekildeydi:

Bu mevcut durum, altından vazgeçileceği anlamına gelmez. Ve eğer Fed salgının öbür tarafındaki dramatik döngüsel toparlanma karşısında mevcut endişelerin temel durumuna uygun olarak güvercin gibi kalırsa sarı metal tekrar toplanır.

17 Aralık’ta Bitcoin, 23.000 $ ‘ın üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Cointelegraph’ın BTC fiyat endeksine göre Bitcoin bugün ortalama 23.133 dolardan işlem görüyor. Buna karşılık, altın fiyatları Perşembe günü düştü ve hem spot tutma hem de vadeli işlemler % 0,3 değer kaybetti. Altın, Ağustos ayında 2.076 $ olan tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık % 10 değer kaybetti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin