Altın ve ABD doları iyileşme belirtileri gösterdiği için Bitcoin fiyatı risk altında
Altın ve ABD doları iyileşme belirtileri gösterdiği için Bitcoin fiyatı risk altında

Altın ve ABD doları iyileşme belirtileri gösterdiği için Bitcoin fiyatı risk altında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Analistler, altın ve ABD doları endeksindeki bir toparlanmanın Bitcoin’in yükseliş momentumunu olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıyorlar.

10T Holdings’in kurucu ortağı Dan Tapiero, altın piyasasında zayıf ellerin sarsıldığını söyledi. Bu durum özellikle 80 günlük bir geri çekilme döneminden sonra, yakın vadede altın’da ralli olasılığını artırıyor.

Altın ve dolarda bir ralli Bitcoin fiyatını düşürebilir

Bitcoin, Coinbase ve diğer bazı büyük borsalarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı için son üç ayda güçlü bir ivme gördü.

Buna rağmen, altın ABD doları ile birlikte toparlanmaya başlarsa, Bitcoin için bir düzeltme tehdidi gerçek bir olasılıktır.

Tapiero’ya göre, altın piyasasında şimdiye kadarki en büyük üç haftalık likidasyon, yükseliş eğilimini artırıyor.

Kimi analistler, orta vadede altının geri dönüş yapmasını Bitcoin için olumlu bir faktör olarak görebilir. Daha fazla yatırımcı BTC’yi bir değer deposu olarak kabul etmeye başladığından, altının yükselişi kripto para birimine fayda sağlayabilir.

Yine de, Bitcoin rallisinin büyük altın çıkışlarıyla aynı zamana denk geldiğine dair daha güçlü bir durum söz konusu. Bu gelişme, büyük bir altın rallisinin BTC’nin kısa vadeli momentumunu etkileyebileceği anlamına geliyor.

ABD hisse senetlerinin parabolik yükseliş trendi başka bir faktör ortaya koyuyor

ABD borsası, merkez bankasından gelen benzeri görülmemiş likidite nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Ortalama enflasyon ve gevşemiş finansal koşulların birleşimi, hisse senetlerini tüm zamanların en yüksek seviyesine itiyor.

Sonuç olarak, The Gold Observer’da bağımsız bir finans araştırmacısı olan Jan Nieuwenhuijs, ABD hisse senetlerinin 1987’den beri en iyi ayını yaşadığını bildirdi.

ABD hisse senetlerinin sürekli yükselişinin, diğer riske açık ve riskten arındırılmış varlıkları yakın vadede daha az zorlayıcı hale getirme olasılığı var. Ayrıca, BTC’yi öngörülebilir gelecekte hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar için daha az acil bir ticaret haline getirebilir.

Şu anda, birçok trader Bitcoin’in yakın zamanda reddedilmesinin ardından 18.600 dolara daha derin bir geri çekilme riski altında olduğuna inanıyor.

Michael van de Poppe, BTC’nin satıcıların güçlü tepkisiyle 19.100 $’dan düşüşünün daha büyük bir düşüşü olası kıldığını söyledi.

Analistler altının büyük bir iyileşme görmesini beklediklerinden Bitcoin (BTC) geri çekilme riski altında. Lider kripto para biriminin kurumsl yatırımcı liderliğindeki bir ralliyi görmesiyle, değerli metal son haftalarda BTC’ye karşı düşük performans gösterdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin