altın, blockchain, blockchain haberleri
Altın Blockchain

Altın tedarik zincirinde Blockchain kullanılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emergent Technology Holdings, bu yılın ilk yarısında Blockchain teknolojisini kullanarak altın tedarik zincirini dijital olarak kodlamayı umuyor. Yani fiziksel altın, Blockchain teknolojisine geliyor.

Emergent’in baş ticari sorumlusu Mitchell Davis’e göre, metalin daha fazla likidite ile ticaret yapmanın bir yolunu sunma umuduyla tamamen altınla destekleneceğini söyleyen bir dijital token oluşturuluyor.

Tedarik zincirinin her aşamasını dijital olarak kaydederek, şirket her bir metal parçasının menfaatini garanti edebilir, sorumlu bir şekilde tedarik edildiğini onaylar ve %99.99 oranında saf olduğunu kontrol eder. Tüm bunlar neredeyse değiştirilemez bir dijital deftere yani Blockchain’e kaydedilecek.

Altın tedarik zinciri dijitalleşecek

Emergent Technology, bir coinin bir gram altına eşdeğer olduğu ve altın tarafından desteklenen g-coinleri oluşturmak için NYSE Yamana Gold ile ortaklık kurduğunu belirtiyor. Blockchain tabanlı olan her bir g-coin yatırım, servet transferi ve ödemeler için kullanılabilen dijital bir mülkiyet sertifikası olacak.

Davis’in CNBC’ye attığı bir e-postada acil bir eko sistem kurulmaya çalışıldığını belirtti.  Böylelikle şirket, maden kaynağını kendi kaynaklarından izleyerek tedarik zincirindeki tüm adımları birleştirmeye yardımcı olacak. Davis altına bir kriptografik mühür ekleyerek, tedarik zincirinin her noktasını izlemek için teknolojiyi kullanabileceğini söylüyor.İşlemin her adımı kaydedilecek ve herkes tarafından görülebilecek.

Davis, sonuçta ortaya çıkan dijital token için sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünya çapında işlem gören ve tamamen altın tarafından desteklenen güvenilir bir likit varlığa sahip olunacak.”

Blockchain teknolojisini kullanan şirket, madenlerden altınları depolara taşıma işlemlerini daha kolay ve otomatik hale getirmeyi umuyor.

Cnbc

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin