Uzmanlar tedirgin:
Uzmanlar tedirgin: "Altın fiyatı için bu seviyeleri bekleyin!"

Uzmanlar tedirgin: “Altın fiyatı için bu seviyeleri bekleyin!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’nın Rus petrolünü ve diğer enerji ithalatını yasaklamasıyla birlikte, ons altın 2.070 doların üzerine çıktı.

Kıymetli metal, güvenli liman ve enflasyondan korunma hissiyatının etkisiyle gün içinde %4’ten fazla artışla 2.078,80 dolar ile yeni rekor seviyelere ulaştı.

Ukrayna’ya ilişkin jeopolitik belirsizlik ve Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar, altına yönelik güçlü bir talep yarattı. Analistlere göre yatırımcılar, değerli metali risk, enflasyon, ekonomik şok ve jeopolitik belirsizliğe karşı bir önlem olarak görüyor.

ETF’ler çok şey anlatıyor olabilir

Commezbank analisti Daniel Briesemann, Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana altın ETF’lerin tek başına 55 ton giriş gördüğünü söyledi.

“Yüksek ETF girişlerinin kanıtladığı gibi, altın güvenli liman olarak önemli talep görüyor. Bloomberg’e göre, girişler dün toplam 14 tonu aştı; Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana girişler 55 tonu buldu.”

Ayrıca bu özel jeopolitik çatışma, daha geniş ekonomik ve enflasyon beklentilerine sıçradı ve bu da altın üzerindeki etkisini daha kalıcı hale getirdi.

“Tam kapsamlı yaptırımlar geliyor”

TD Securities küresel strateji başkanı Bart Melek Salı günü Kitco News’e verdiği demeçte şöyle dedi:

”Tam kapsamlı yaptırımlara sürükleniyoruz. Tipik olarak jeopolitik olaylar sonrası altının risk primi hızla azalıyor. Ancak bu durumda ortalık sakinleşse bile enflasyon sorununuz devam edecek. Yakın zamanda da sakinleşecek gibi görünmüyor. Barışı umuyorlar, ancak son zamanlarda gördüklerimize dayanarak bu pek olası görünmüyor. Bu arz şoklarını her yerde göreceğiz.”

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü yaptığı açıklamada, Rus petrolünün tüm ithalatını yasaklayacağını söyledi. Biden gazetecilere verdiği demeçte, “Rus petrolü, gazı ve enerjisinin tüm ithalatını yasaklıyoruz” dedi.

“Bu, Rus petrolünün artık ABD limanlarında kabul edilemeyeceği ve Amerikan halkının Putin’in savaş makinesine bir başka güçlü darbe vuracağı anlamına geliyor.”

Rus petrolünün yasaklanması krizin boyutunu tırmandırabilir

Birleşik Krallık hükümeti de ABD’ye katılarak, Rus petrolünün tüm ithalatını yasaklayacağını belirtti.

Günün erken saatlerinde Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya’nın petrol ithalatının yasaklanması halinde Rusya-Almanya’nın ana doğal gaz boru hattı olan Nord Stream 1’i kapatarak AB’nin gaz arzını kesmekle tehdit etmişti.

Novak devlet televizyonunda yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

”Rus petrolünün yasaklanmasının küresel pazar için feci sonuçlara yol açacağı kesinlikle açıktır. Fiyatlardaki artış tahmin edilemez olacak. Varil başına 300 dolardan söz edebiliriz.”

Live 24 hours gold chart [Kitco Inc.]

Altın fiyatı için sıradaki hedef 3.000 dolar mı?

Rusya’ya yönelik yaptırımlar artmaya devam ederken, bazı analistler altının ons başına 3.000 dolara yaklaşması ihtimalini daha sesli dile getirmeye başladı.

Melek, altının 1980’lerdeki rekor yüksek enflasyona göre ayarlandığında ons başına 2.927 dolar olacağını söyledi.

“Nominal olarak, bu 1980’de yaklaşık 850 dolardı. Enflasyona göre ayarladığımda ise 2.927 dolar. Enflasyona göre ayarlarsanız bu bir rekor.”

Bu seviyeye giden yol, dünyanın bu yıl görebileceği potansiyel merkez bankası altın alımı ve Federal Rezerv faiz artırımlarına ilişkin belirsizlik ışığında mümkün görünüyor.

“Altın, kimsenin elinden alamayacağı maddi bir varlık olarak görülüyor. Merkez bankaları tarafından çok fazla alım yapıldığından şüpheleniyorum. Rusya’nın 600 milyar dolarlık dış rezervinin merkez bankası yaptırıma maruz kaldığı için faydasız olduğu ortaya çıkıyor. Şu anda geçerli görünen tek şey fiziki altın. Bireysel düzeyde, hesaplarınız dondurulabilir, internetinizi keserlerse paranızı alamazsınız. Ama fiziki materyale kimse ulaşamaz.”

kitco


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin