Fed sonrasında kripto varlıklar rahatladı: Öne çıkan para birimleri…

Alternatif yatırım arayanlar buraya! 2022 yılında alabileceğiniz en iyi 5 temettü hisse senedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto kullanıcılar sadece dijital varlıklara yatırım yapmazlar. Farklı yatırımları da portföylerine dahil ederler. Parayı birden fazla alternatife bölerek riski en aza indirir. Doğru olan kısmı da budur. Emtia, hisse senedi gibi taraflarda da yatırım tutmak en mantıklısıdır. Peki 2022 yılında hisse senedi için hangi alternatifler değerlendirilebilir. Bu listede en güvenilir 5 hisse senedini paylaşacağız. Yatırım yapıp yapmamak ise tamamen size bağlı.

En iyi temettü hisselerini bulmak söz konusu olduğunda, getiri her şeyin başı ve sonu değildir. Uzun bir süre boyunca düzenli temettü artar ve temettü yatırımı söz konusu olduğunda sağlam şirket temelleri mağlup olmaz.

Temettü Aristokratları Endeksini kullanarak temettü araştırmasına başlamak iyi bir başlangıç olabilir. Ancak uzun vadeli yatırımcılar, henüz bu listeyi yapmamış bazı yüksek kaliteli şirketler olduğunu bilmesi gerekiyor.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ)

‘Geleneksel’ hisse senetlerine odaklanmak istiyorsanız, 2022 için tartışmasız en iyi temettü hisselerinden biri olan J&J. Her yıl temettü ödemesini de artırarak bu başarıya katkıda bulunan bir hisse senedi.

Mevcut temettü %2,33 seviyesinde ve çalkantılı piyasa zamanlarında bile oldukça güvenli duruyor. Tıbbi cihazlar, ilaçlar ve tüketici sağlığı markalarından oluşan üç ana iş segmentindeki çeşitlilikleri, bu temettü stokuna güç katıyor.

Emerson Electric (NYSE: EMR)

İkinin hisse senedi için Emerson Electric şirketine göz atabilirsiniz. %2.15’lik makul bir yıllık getiri, bol miktarda nakit akışı ve 66 yıllık ödeme artışı rekoru ile bu şirket, temettü yatırımcıları için iyi bir alternatiftir.

Emerson Electric, çeşitli sektörlerdeki müşterilere hizmet verir. İlaç şirketlerinin arabalara yakıt sağlamak için gereken ekipmana ilaç yapmak için ihtiyaç duyduğu cihazlar kadar çeşitli ürün yelpazesi bulunur.

PepsiCo (NASDAQ: PEP)

Piyasa katılımcıları, gazlı içecek satışlarında öngörülen uzun vadeli düşüşün dünyevi bir eğilim olduğunu öğrendi. Grand View Research, gazlı içeceklerin 2028 yılına kadar yıllık %4,7 büyüme oranına sahip olacağını tahmin ediyor.

PepsiCo sadece bir içecek şirketi değil, Doritos, Rold Gold pretzels ve diğerleri gibi en popüler atıştırmalık markalarıyla övünen aperatif işleri de aynı derecede güçlü. Sert veriler, şirketin 2021’de 49. yıllık temettü artışını yaptığını gösteriyor.

Yıllık temettü şu anda %2,49, şirket için öngörülen güçlü büyüme ve temettüye hizmet ettiği pazar nişleri güvenli ve 2022’de de artmaya devam etmeye hazır görünüyor.

3M (NYSE: MMM)

2021’in 4. çeyreğine son vermek için şirket rekor gelir artışı ve hisse başına kazanç bildirdi. Şirketin marjları artırma yeteneğini etkileyen enflasyon korkuları, 3M’yi Dow Endeksindeki en zayıf performans gösterenlerden biri haline getiren hisse senedini vurdu.

Yıllık gelir %12 ve net gelir %22 arttı. Bu da şirket için temettü ödemesi ve istikrarı garanti etmekten daha fazlası. 3M, art arda en az 50 yıl boyunca temettüsünü artıran bir şirket olan Temettü Kralı olarak kabul ediliyor. Listenin güçlü üyelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Walmart (NYSE: WMT)

26 ülkede faaliyet gösteren indirimli perakende şirketi. Serbest nakit akışı ile önemli bir hisse senedi olarak karşımıza çıkıyor. 49 yıllık art arda temettü artışları serisini ise başarılı şekilde sürdürdü. Mevcut getiri %1.43’te kaldı. Şirketin 2021 faaliyet geliri %5,9 büyüdüğü için bu olumlu eğilimin devam edeceği düşünülüyor.

ABD’de mağaza satışları %6,4 büyüdü. E-ticaret satışları, alandaki zorlu rekabete rağmen %11 arttı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin