featured

Gözde altcoin’in fiyatı durgunlaşmışken yatırımcıların bilmesi gereken önemli şeyler var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan TRON (TRX), lansmanından bu yana muazzam ilerleme kaydetti. 100,000,000’den fazla hesaba ev sahipliği yapan ağ, 3,481,985,024 adet işlem sayısına tanık oldu. Blockchain analitik platformu Coin98’den elde edilen verilere göre TRON, en iyi 10 blockchain listesinde ikinci sırada yer aldı. Blockchain, Ethereum zincirinin yanı sıra 2022’nin ilk yarısında en yüksek TVL değerine sahipti.

Şu anda CoinMarketCap’in en büyük piyasa değerine sahip kripto varlıkları listesinde 13. sırada yer alan TRX, 6,35 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. TRON ağının son altı ayda büyümesi ışığında, altcoin TRX nasıl bir performans gösterdi?

Fiyatta istikrarlı büyüme

TRON, yeni yıla 0,075 dolarlık bir fiyatla başladı. Zaten düşüş eğiliminde olan piyasa, nisan ayında daha da kana bulandı. Bu sırada altcoin’in fiyatı 0,05 dolara kadar düştü ve durum daha da kötüleşti.

Mayıs ayının ilk birkaç haftasında boğalar, altcoin’in fiyatını 0,08 dolara yükselten bir ralli başlattı. Bu hareketi kısa süre sonra düşüş düzeltmesi izledi. Sonunda, ise boğalar hâkimiyeti ele almayı başardı ve TRX mayıs ayını 0,081 dolarlık yüksek bir seviye ile kapattı.

Fiyat, 1 Haziran’da 0,088 dolara ulaştıktan sonra istikrarlı bir düşüş başladı ve böylece yılın ilk yarısını 0,068 dolardan kapattı. Altı aylık süre boyunca, TRX fiyatında %9’luk bir düşüş kaydetti. Ayrıca, yılın ilk yarısında piyasa değeri 7,77 milyar dolardan 5,85 milyar dolara düştü.

altcoin TRX

Son altı aydaki zincir üstü veriler

Santiment’ten alınan verilere göre, altı aylık süre boyunca balinalar tarafından tutulan TRX token’larının toplam arzı kademeli bir düşüş gördü. Haziran sonunda kadar olan dönemde %21’lik düşüş kaydedildi.

Ancak daha sonra TRX, incelenen dönem içinde %40’lık bir artış kaydetmeyi başardı.

Ayrıca sosyal cephede, altcoin yılın ilk yarısında birkaç düşük ve en yüksek seviyeye ulaştı. TRX, bu dönemde sosyal hâkimiyetinde %32’lik bir düşüş kaydetti. Benzer şekilde, sosyal hacmi yılın ilk yarısında %46’lık bir düşüş gördü.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin