featured

Yüzde 8’lik geri dönüş, gözde altcoin’in trendi yükselişe çevirmesine yetecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan NEAR fiyatı, 3,75 dolardan %8’lik bir artış göstererek, hâkim düşüş trendinde bir kırılma noktası oluşturuyor. Bu da trendin geri dönüş şansını artırıyor. Bununla birlikte, günlük mumdaki daha yüksek fiyat reddi, yükseliş olasılığını sınırlıyor ve bir fiyat düşüşü konusunda uyarıyor. Peki, yaklaşan trendi belirlemek için hangi seviyeler kritik olacak?

altcoin NEAR

NEAR grafiği, 6 dolar seviyesinden V şeklinde bir dönüşü gösteriyor. NEAR için gün içi işlem hacmi 691,5 milyon dolardır. Bu da son 24 saat içinde %49 oranında bir kazanç elde edildiği anlamına geliyor.

Geçtiğimiz üç hafta boyunca altcoin’in fiyatı, 6 dolarda bulunan direnç noktasında aşırı arz girişiyle karşılaştıktan sonra %33,6 oranında düşüş kaydetti. Düzeltme aşaması, fiyatı 4,3 doların altına düşürerek kritik talep bölgesi olan 3,75 doları test etmesine sebep oldu.

Ek olarak son derece hızlı olan düşüş eğilimi, artan ticaret hacminin desteğini buldu ve fiyat 20 günlük EMA seviyesinin altına düştü.

Şu anda NEAR, yukarıda bahsedilen destekten yukarı yönlü bir dönüş gerçekleştirdi ve 4 dolara yakın işlem görüyor. Ancak günlük mumdaki yüksek fiyat reddi, bu hafta gerçekleşebilecek bir fiyat düşüşü konusunda uyarıyor.

Bununla birlikte altcoin fiyatı, %9,3 oranında bir sıçrama ile 4,3 dolara yükselebilir. Ancak bunun için 3,75 dolar seviyesinin üzerinde sürdürülebilirlik göstermelidir.

Öte yandan, 3,75 doların altına bir düşüş yaşanması durumunda yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır. Bunun ardından da altcoin fiyatı 3 dolara kadar düşebilir.

Teknik göstergeler

DMI: NEAR fiyatlarındaki yükselişin tersine dönmesi, DI çizgilerinde bir tersine dönüşle sonuçlanır ve çaprazlama olasılığını artırır. Ancak düşen ADX çizgisi zayıf bir trend momentumunu yansıtıyor.

MACD: Düşüş eğilimi gösteren MACD histogramlarındaki eğilim, şu anda hızlı ve yavaş çizgilerde yükseliş eğilimi gösteriyor. Bu nedenle, teknik göstergeler uzun süreli bir yükseliş trendi olasılığına işaret ediyor.

EMA: Aşağı eğimli ve 20-100 günlük EMA seviyeleri düşüş eğiliminde hem uzun vadeli hem de kısa vadeli eğilimleri gösterir. Ayrıca, 20 günlük EMA seviyesi altcoin için dinamik direnç görevi görüyor.

NEAR için takip edilmesi gereken direnç noktaları 4,3 dolar ve 4,7 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 3,7 dolar ve 3 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin