featured

Yatırımcılar bu altcoin’in toparlanmasını dört gözle bekliyor! Zamanı geldi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan ATOM, bu yıl ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmasının ardından piyasa genelindeki olumsuz hava sebebiyle değer kaybetti. Özellikle nisan ile haziran ayları arasında 20 ayın en düşük seviyesine düşmesine sebep olan bir ayı koşusuna şahit oldu.

Son üç ayda kademeli bir büyüme gösteren ATOM, 200 EMA seviyesini direnç noktasından acil desteğe çevirdi.

Altcoin, şu anda hayati bir kavşakta duruyor. Destek seviyelerinin birleşmesinden bir toparlanma, token’ın kısa vadeli bir ralli gerçekleştirmesine yardımcı olabilir.

Ancak göstergelerdeki farklılıklar engeller oluşturabilir. Bu yazının yazıldığı sırada ATOM, 14,4 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saate %4,39 oranında değer kazandığı anlamına geliyor.

ATOM 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

Altcoin’in haziran ayındaki 20 ayın en düşük seviyesinden toparlanması, grafiklerde tutarlı bir yükseliş için zemin hazırladı. Bu yükseliş çabaları, token’ın 200 EMA seviyesinin üzerinde bir nokta bulmasına yardımcı oldu. Ancak fiyat henüz 20 EMA ve 50 EMA seviyelerinin üzerinde sağlam bir pozisyon oluşturamadı.

Son yükselen üçgen kırılması, ATOM’a 13,4 dolar seviyesini dirençten desteğe çevirmek için çok ihtiyaç duyulan itici gücü verdi. Ayrıca, son iki ayda fiyat hareketi yükselen bir kanal içinde işlem gördü.

altcoin ATOM grafik

Yukarı kanalın alt trend çizgisinden geri dönen fiyat hareketi ve 200 EMA desteği ile, 14,6 dolarda bulunan direnç noktasını aşması koşuluyla bir boğa rallisi başlatabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış, 15,3 dolar ile 16 dolar aralığında bir hedefle satın alma fırsatları yaratacaktır.

20/50 EMA seviyelerindeki herhangi bir yükseliş geçişi, kısa vadeli satın alma gücünde bir artışı teyit edecektir. Ancak fiyatın 50 EMA ve 14,6 dolar direncinin üzerine çıkamaması, muhtemelen grafiklerde yavaş hareket eden sıkıştırılmış bir aşamaya neden olacaktır.

Altcoin’in yukarı kanalın ve 13,4 dolarda bulunan destek noktasının altında bir kapanış yapması, bir satış sinyaline işaret edebilir.

Altcoin için bazı teknik Göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI), aşırı satım noktasından orta hatta yaklaşırken kademeli bir toparlanma gösterdi. Ancak alt zirveleri, fiyat hareketiyle düşüş eğiliminde.

Müthiş Osilatör (AO), sıfır noktasının üzerinde kapanırken satış baskısındaki kolaylıkla rezonansa girdi. AO bu işaretin üzerindeki yerini korursa, bir satın alma fırsatı sunabilir. Bununla birlikte, ADX, ATOM için kırılgan bir yön eğilimi sergiliyor.

Sonuç olarak

Destek seviyelerinin (200 EMA, yukarı kanalın alt trend çizgisi, 13,4 dolar) birleşimine bakıldığında ATOM, alıcıları ikna edici bir toparlanma arayacaktır. Ancak yatırımcılar, herhangi bir işlem yapmadan önce piyasanın genel durumunu iyi analiz etmelidir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin