featured

Ayılar tetikte! Bu altcoin’in kısa vadeli teknik göstergeleri neden düşüşe işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan XLM, ayılara teslim olma tehlikesi ile karşı karşıya. Piyasada, son birkaç gün zaten oldukça fırtınalı geçiyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), mart ayından bu yana faiz oranlarını yükselterek enflasyonla mücadele etti. Bu yüzden genel olarak düşüş eğiliminin devam etmesi bekleniyordu.

Yatırımcılar, 75 baz puanlık bir artış bekliyordu. Bundan daha yüksek bir değerin açıklanması kripto para piyasasındaki satışlar için tetikleyici olabilir. Bu, Bitcoin (BTC) için önemlidir. Çünkü BTC son aylarda S&P 500’ü takip etti. Altcoin piyasası ise Bitcoin’in fiyat hareketlerini takip etme eğiliminde. Kısa vadeli fiyat grafiklerinde Stellar Lumens (XLM) de düşüş eğilimi gösteriyor.

XLM 1 saatlik fiyat grafiği analizi:

Dört saatlik grafikte, XLM yükselişteydi. Aynı şekilde bir saat gibi daha düşük bir zaman diliminde de yükseliş eğilimi gösteriyor. 0,115 dolar eviyesinde bir yükseliş emri bloğu görüldü.

Ne yazık ki, alıcılar bu sipariş bloğunu kırdı. Bu yüzden önümüzdeki işlem seanslarında bu seviye direnç olarak yeniden test edebilir. Bu, XLM için aşağı yönlü başka bir hareket için zemin hazırlayacaktır.

XLM altcoin grafik

Başka bir yükseliş emri bloğu 0,11 dolar seviyesi olarak tespit edildi. Bu alan aynı zamanda temmuz ve ağustos aylarında önemli bir destek noktası olarak görev görmüştü. Bu nedenle, altcoin için bir kez daha destek görevi görmesi beklenebilir. Ancak bunun altına yakın bir kapanış gerçekleştirilmesi durumunda, XLM fiyatında yeni bir düşüş hareketi başlayabilir.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

Momentum göstergeleri de kısa vadeli bir satış baskısına işaret ediyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr 50 işaretinin altına düşerek önyargıyı düşüşe çevirdi. Müthiş Osilatör (AO) de sıfır çizgisinin altına düşmenin eşiğinde.

OBV, birkaç gün önce daha önce direnç noktası olan bir desteğe tutundu. OBV bu seviyenin altına düşerse, satıcı hâkimiyetine işaret edebilir. Bunun sonucunda da altcoin’in fiyat grafiklerinde aşağı yönlü bir hareket daha beklenebilir.

Sonuç olarak

Piyasa, 75 baz puanlık bir artış duyurusunu şimdiden fiyatlamış olabilir. Bu nedenle, BTC 18,800 dolara düştüğü için kripto piyasalarının şimdiden bir satış dalgası görmüş olması ihtimali var.

Stellar Lumens’in 0,115 dolar seviyesinin üzerinde toparlanması ve destek noktasını geri alması gerekiyor. Aksi takdirde, satıcılar hızla ivme kazanabilir. Bunun sonucunda da altcoin’in fiyatı 0,105 dolara kadar bir düşüş yaşayabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin