Son günlerin yükselen altcoin'i yükselişini sürdürebilecek mi? Teknik analiz
Son günlerin yükselen altcoin'i yükselişini sürdürebilecek mi? Teknik analiz

Son günlerin yükselen altcoin’i yükselişini sürdürebilecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CHZ bu hafta yükselişiyle dikkat çeken altcoin’lerden biri oldu. Altcoin son yedi gün içinde %55’lik bir artış sağladı ve şu anda aşırı alım bölgesinde yer alıyor. CHZ’nin gerçekten iyi bir kısa fırsat olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ise yatırımcılar arasına merak konusu oldu.

CHZ, tarihsel olarak, aşırı alım bölgesine girdiği en az son iki durumda önemli bir düzeltme yaptı. RSI analizi, aşırı alım koşullarında zaten derin olduğunu ve geri çekilmenin yaklaşabileceğini gösteriyor. Bir tersine dönüş beklentileri, CHZ’nin şu anda eksende duran Dengeleme hacminde (OBV) gözlemlenen değişikliği yansıtıyor. Bu sonuç, 2,47 milyar dolara ulaştıktan sonra beklenen fiyat değişimini teyit ediyor. Bu, yakın tarihte elde ettiği en yüksek hacim diyebiliriz.

Bir sonraki adım, CHZ ayılarının bir satışı tetiklemek için yeterli hacmi sağlayıp sağlayamayacağını değerlendirmek olmalı. Balina işlemlerinde son üç günde önemli bir artış görüldü. Özellikle, 17 Ağustos’ta değeri 100.000 doların üzerinde ve iki tanesi 1 milyon doların üzerinde olan 31 balina işlemi sayısı vardı.

Son 24 saat içinde güçlü balina aktivitesi de bulunuyor. Özellikle son üç gündeki balina aktivitesi, Ağustos ayının başından bu yana önceki günlerdeki aktiviteden daha ağır basıyor.

Devam eden yükselişin olmaması, balinaların önemli bir bölümünün nakit çıkış yaptığını ve böylece son 24 saatteki olumsuzluğu açıkladığını gösteriyor. CHZ’nin 30 günlük MVRV oranı, özellikle son üç günde satış baskısı olduğunu doğruladı.

Özellikle, balinalardan gelen artan satış baskısı diğer yatırımcıların da satış yapmasını zorlayabilir.  Ancak hızlı bir kısa pozisyon arayan yatırımcıların da temkinli hareket etmesi gerekiyor. Ayrıca, minimum bir geri çekilmeden sonra balinaların hızla geri alma şansı da var. Bu, özellikle piyasanın geri kalanı yükselişe geçtiğinde makul.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin