featured

Gözde altcoin’de kârlı bir işlem yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Chainlink’in [LINK] önceki canlanması, kısa vadeli düşüş eğilimlerine girmeden önce 6,7 dolar seviyesini test etti. Bunun sonucunda LINK, 5,9 dolar bölgesindeki birkaç haftanın en düşük seviyelerine doğru bir aşağı kanala yöneldi.

Alıcılar kısa vadeli EMA seviyelerinin üzerinde bir kırılma bulurken, altcoin için acil görünüm boğaları destekledi. Ancak 6,3 dolar seviyesindeki yüksek fiyatların reddedilmesine bakıldığında, LINK önümüzdeki seanslarda durgun hareketini sürdürebilir. Bu yazının yazıldığı sırada LINK, 6,234 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %1,18 oranında artış yaşadığı anlamına geliyor.

LINK 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

6,7 dolarlık tavan seviyesinden yaşanan bir geri dönüşün ardından, altcoin’in düşüşü azalan bir kanal kurulumuna dönüştü. Altcoin, 13 Temmuz’da aşağı doğru aylık en düşük seviyesine doğru koşarken, satıcılar 8 Temmuz’a göre yaklaşık %16’lık bir düşüşe zorladı.

altcoin LINK grafik

Son iki gün yatırımcılar için iyi bir satın alma giriş noktası olurken altcoin, değer tersine dönme modelinin üzerine çıktı. 20/50 EMA ile birlikte Kontrol Noktası (POC) bağlarını koparmasına rağmen, LINK 6,3 doları geçmek için mücadele etti.

Son zamanlardaki yükselişi saran mum çubuğu, satın alma baskısında bir artışı yansıtırken, alıcılar hayati fiyat seviyelerini geri kazanmayı hedefleyebilir. Ani direncin üzerindeki herhangi bir kapanış, güçlü bir geri dönüş öncesinde kısa vadeli bir satın alma çılgınlığı olasılığını teyit edebilir.

20 EMA’nın altına herhangi bir düşüş, altcoin’in değerini 5,9 dolar ile 6 dolar aralığına doğru daha da aşağı düşürebilir. 6 dolarlık bölgedeki alıcılar ve satıcılar arasındaki mücadele göz önüne alındığında fiyat, muhtemelen POC yakınında düşük bir oynaklık aşaması görecektir.

Teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI), son gün boyunca dengesinin sınırlarını aştı. Ancak 55 seviyesinden geri dönüş, endeksi daha çok tarafsız bölgede tuttu.

Hacim Osilatörü, altcoin’in son zirveleri sırasında düşüş yaşadı. Böylece, fiyatla düşüş eğilimi ortaya çıkıyor. Ayrıca ADX, LINK  için önemli ölçüde zayıf bir yön eğilimi sergiledi.

Sonuç olarak

Fiyatların 6,3 dolar seviyesinde reddedilmesi ve Hacim Osilatöründeki düşüş eğilimi ışığında, LINK kısa vadede düşüş eğilimi görebilir.

Düşüş eğiliminin geçersiz kılınması durumunda, POC bölgesinin yakınında nispeten durgun bir hareket görülebilir.  Son olarak, kârlı bir hamle yapmak için piyasa lideri olan Bitcoin’in hareketlerini de takip etmek mantıklı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin