featured

Gözde altcoin, Ağustos ayından önce yükselişini garanti altına almaya çalışıyor! Teknik göstergeler ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC) fiyatı, haftalık zaman diliminde yükseliş işaretleri gösteriyor. Bu, 19 Ağustos’taki üçüncü yarılanmadan önce fiyatın değer kazanmasına olanak sağlayabilir.

Bitcoine’e benzer şekilde yarılanma, Litecoin koduna işlenmiştir ve bir bakıma onun para politikasıdır. Yarılanma, 4 Ağustos’ta gerçekleşmesi öngörülen 2,520,000 blok yüksekliğine ulaşıldığında gerçekleşecek.

Önceki yarılanmalarda neler olmuştu?

Birinci ve ikinci yarılanma sırasıyla Ağustos 2015 ve 2019’da gerçekleşti. Her iki durumda da, olaydan önce önemli yukarı yönlü hareketler yaşandı.

2015’te altcoin’in fiyatı yarılanmadan önceki 203 günde %312 oranında bir artış kaydetti. Ancak sonrasında önemli ölçüde azaldı ve bir sonraki boğa koşusuna kadar devam eden bir konsolidasyon dönemine girdi.

Fiyatı ikinci yarılanmadan önce de %312 oranında arttı, ancak bu artış 245 gün boyunca gerçekleşti. Sonrasında daha da keskin bir aşağı yönlü hareket oldu. Ancak bir sonraki boğa koşusu başladığında fiyat yeni zirvelere yükseldi.

Bu nedenle, ilk iki yarılanma benzer fiyat hareketiyle karakterize edildi. Aştcoin’in fiyatı, etkinlikten önce önemli ölçüde arttı ve ardından düştü.

altcoin LTC grafik

Üçüncü yarıya kadar neler olabilir?

LTC fiyatı, Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 413,50 dolara ulaştığından beri alçalan bir direnç çizgisinin altında düşüş yaşadı. Bu olumsuz hareket altcoin’in fiyatının, Haziran 2022’de dip olan 40,30 dolara gerilemesine neden oldu.

Ancak LTC fiyatı kısa bir süre sonra yükseliş hareketine başladı ve Ekim 2022’de direnç çizgisinden çıktı. Kısa bir süre sonra RSI da alçalan direnç çizgisinden çıktı ve 50 işaretinin üzerine çıktı. Her ikisi de yükseliş eğiliminin işaretleri olarak kabul edilir.

Yukarı yönlü hareket devam ederse en yakın direnç noktası 130 dolar seviyesinde olacaktır. Bu seviyeye doğru bir artış, yarılanma ile ilgili tarihsel okumalara uygun olacaktır.

Ancak günlük zaman grafiği, altcoin fiyatının yükselen bir paralel kanalın direnç çizgisinde işlem gördüğünü gösteriyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir.

Sonuç olarak, yukarıda bahsedilen yukarı yönlü hareketin gerçekleşmesi için LTC fiyatının kanaldan çıkması gerekiyor. Günlük RSI aşağı yönlü sapma trend çizgisinden çıktığı için, en olası fiyat tahmini kanaldan bir kopuştur.

Öte yandan altcoin’in bunu yapmaması durumunda kanalın orta hattı olan 70 doların yeniden test edildiğini görebiliriz. Bu seviyede de tutunamaması durumunda 55 dolarda bulunan destek noktasına doğru düşüşe devam edebilir.

Sonuç olarak, Litecoin fiyatı yarılanmadan önce tarihsel olarak önemli ölçüde değer kazandı, ancak sonrasında keskin bir şekilde düştü. Bu oluşum, haftalık zaman dilimindeki teknik analiz okumalarıyla da uyumludur.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin