featured

Bu altcoin, bütün olumsuzluklara rağmen yükselişe geçebilecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan XTZ, nisan ayındaki kısa bir ralliye rağmen son birkaç ayda düşüş eğiliminde kaldı.

XTZ, Celsius’un müşteriler için tüm para çekme ve transferleri duraklattığını açıklamasının ardından 1,20 dolara düşüş yaşadı. Altcoin, 9 Haziran’da dört haftanın en yüksek seviyesi olan 2,23 dolara yükselmişti. XTZ şu anda Ekim 2021’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9,18 dolardan  %80 oranında daha düşük işlem görüyor.

Tezos blockchain’inin yerel kripto para birimi olan XTZ, geçen ayın başında 9 Haziran’da dört haftanın en yüksek seviyesi olan 2,23 dolara yükselmişti. Aslında altcoin, bundan önceki yedi gün içinde %12 oranında değer kazanmıştı.

Bu fiyat hareketi, Tether’den endüstrinin en yeni stable coin’i USDT’nin Tezos blockchain’inde piyasaya sürüleceğini duyurmasının ardından geldi.

Tezos, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmasını sağlayan açık kaynaklı bir platformdur. Daha spesifik olarak, geliştiricilere özel programlama mantığını çalıştırma, ürün ve hizmetleri kopyalamak için yeni programlar tasarlama fırsatı vermek için LPoS adı verilen klasik PoS konsensüsü üzerinde bir varyasyon kullanır.

XTZ, staking yoluyla ağı güvence altına almak için kullanılır ve kullanıcılara ağ yükseltmelerinde oy kullanma olanağı verir. Her oy, ellerinde tuttukları kripto para miktarıyla orantılıdır. Ayrıca, altcoin’lerini devredenlere tahsis edilen ödüllerin küçük yüzdelerini alırlar.

Altcoin yükselişe geçebilecek mi?

XTZ, geçen yıl kasım ayından bu yana genel bir düşüş trendinde kaldı. Mevcut düşüş eğilimi bu hafta da devam edebilir. Altcoin, 2021’i 4,35 dolardan kapatmıştı ve bu yılın ocak ayı sonunda 3,49 dolara kadar düştü.

altcoin grafik XTZ

Yükselen piyasa koşulları, XTZ’nin bu yıl 2 Nisan’da kısa bir süreliğine 4,12 dolara yükseldiğini gördü. Ancak Çin hükümetinin finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin kripto para birimi işlemleriyle ilgili hizmetler sunmasını engellemesinin ardından, fiyatı 21 Nisan’a kadar 2,85 dolara düştü. Bu da değerinin %30’undan fazlasının silinmesine sebep oldu.

Celsius, müşteriler için tüm para çekme ve transferleri duraklattığını duyurduğunda bu ay işler daha da kötüleşti. Bu haberin duyurulmasının ardından altcoin, çarpıcı bir şekilde 1,20 dolara geriledi.

Altcoin, haziran ortasından bu yana bir destek ve direnç arasında işlem görüyor. Ancak XTZ, 28 Haziran’da %11 oranında fiyat artışı yaşadı.

Aynı ay içinde fiyat, 0,195 dolardan 1,61 dolara yükseldi. Bu da %34’lük bir artış anlamına geliyor. Yine de buna rağmen kripto para biriminin fiyatı %22 oranında düşüş yaşadı.

Ekim 2021’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9,18 dolardan %80’in üzerinde değer kaybeden XTZ, bu aya düşen bir kama modeliyle düşüşle başladı. Şu anda altcoin, 1,47 dolar civarında işlem görüyor. 1,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile genel kripto para birimleri listesinde 36. sırada yer alıyor.

Teknik göstergeler

1,62 doların üzerinde bir kırılma XTZ için bir toparlanma sinyali olacakken, 1,33 doların altında bir kapanış bu olasılığı geçersiz kılacaktır.

Teknik analiz, XTZ’deki kısa vadeli duyarlılığın düşüş eğiliminde olduğunu ve yazının yazıldığı sırada 25 düşüş sinyaline kıyasla 4 göstergenin yükseliş sinyali verdiğini gösteriyor.

Günlük EMA çoğunlukla satış sinyalleri verirken, Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 45,6’da duruyor.

30 veya daha düşük bir RSI değeri, aşırı satım veya düşük değerli bir durumu gösterirken, 70’in üzerindeki bir değer, varlığın aşırı değerlendiğini veya aşırı satın alındığını gösterir.

Bir fiyat tahmini yapılacak olursa XTZ, Ağustos 2022’ye kadar 1,715 dolara yükselebilir.

FxEmpire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin