Popüler altcoin yükseliş potansiyeli gösteriyor! Teknik analiz
Popüler altcoin yükseliş potansiyeli gösteriyor! Teknik analiz

Popüler altcoin yükseliş potansiyeli gösteriyor! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in yükseliş eğilimi altcoinlere de yansıdı. Tezos (XTZ), uzun vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıkarak yükseliş işaretleri gösteriyor. Ancak, nötr teknik göstergeler nedeniyle henüz yükseliş tam anlamıyla onaylandı.

XTZ, 14 Ekim tarihinde tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 9,17 dolara ulaştığından beri azalan bir direnç çizgisinin yanında düşüyor. Aşağı yönlü hareket 24 Ocak tarihinde 2,53 dolara kadar geriledi.

XTZ o zamandan beri yukarı doğru hareket ediyor ve şu anda 3,90 dolarlık yatay direnç alanına denk gelen yukarıda belirtilen direnç çizgisinden çıkmaya çalışıyor. Altcoin üzerinde hareket etmekte başarılı olursa, bir sonraki en yakın direnç 5,85 dolarda olacak. Bu, 0,5 Fib geri çekilme direnç seviyesi ve yatay bir direnç alanıyla çakışıyor. Mevcut fiyattan bakıldığında, %48,55’lik bir artış olması bekleniyor.

XTZ movement

Kripto para meraklısı @one_bald_dude, XTZ grafiğini tweetledi ve altcoin’in sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru hareket edip 11 dolara çıkabileceğini belirtti. Bu hareketin gerçekleşmesi için XTZ’nin önce 3,85 dolarlık yatay alanın üzerine çıkması gerekiyor.

Tezos movement

Bir XTZ patlaması olasılığına rağmen, günlük zaman çerçevesindeki teknik gösterge okumaları tamamen tarafsız yer aldı. İlk olarak, yukarı doğru hareket etmesine rağmen MACD hâlâ negatif bölgede yer alıyor. (yeşil simge). Benzer şekilde, RSI yukarı doğru hareket ediyor ancak hâlâ 50 seviyesinin altında sinyal veriyor. Bunların ikisi de eğilimin kademeli olarak yükselişe geçtiğinin ancak henüz dönmediğinin işaretleri olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, fiyat Bollinger bantlarının tam ortasında, nötr bir eğilimin başka bir işareti.

XTZ için haftalık grafiğe bir bakış, Mart 2021 tarihinden bu yana aralıklı olarak hem destek hem de direnç olarak hareket ettiği için 3,90 dolarlık yatay alanın önemini yineliyor. Bu nedenle, geri alınması, yükseliş eğiliminin devam edeceğine dair güçlü bir işaret olabilir.

XTZ Reclaim

XTZ / BTC

XTZ/BTC grafiği, tokenin hâlâ azalan bir direnç çizgisini takip etmesi dışında benzer bir hareket gösteriyor. Başlangıçta 9.000 satoshi alanının altına düştükten sonra, XTZ onu geri aldı ve destek olarak doğrulama sürecine devam ediyor. Bunu yapmakta başarılı olursa, yükselişin tersine döndüğünün güçlü bir işareti olacak.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin