featured

Yüksek tasfiyeye rağmen bu altcoin yükseliş eğilimini korumayı başardı! Yatırımcılar güvenmeli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ApeCoin, son 24 saat içinde 3,6 milyon dolarlık tasfiye yaşamasına rağmen yükseliş eğilimine sahip.

Piyasa lideri olan Bitcoin (BTC), geçtiğimiz gün yüksek bir volatilite ile karşı karşıya kaldı. Bir saat içinde değerini 18,600 dolardan 19,700 dolara çıkardı. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 18,800 dolar civarında işlem görüyor. Piyasadaki hâkim duygunun korku olduğu net bir şekilde görülüyor.

Her şeye rağmen APE, son 24 saat içinde yüksek bir tasfiye yaşamasına rağmen hâlâ yükseliş eğilimine sahip. Altcoin henüz 5,6 dolarlık destek bölgesini ayılara devretmedi. Alıcılar bu durumda nasıl bir hamle yapmalı?

APE 1 saatlik fiyat grafiği analizi:

Saatlik grafik, 5,63 dolar seviyesinin altcoin için çok önemli bir destek noktasını olduğunu gösteriyor. Dört saatlik grafikte son iki günde oluşan bu düşükler, yükseliş yapısının en yüksek dip seviyeleri oldu. Bu nedenle, yükseliş eğiliminin devam etmesi için fiyatın 5,48 dolar ile 5,63 dolar arasında bulunan alanının üzerinde kalması gerekiyor. Aşağıya bir düşüş yaşanması durumunda, önyargı düşüşe çevrilecektir.

altcoin ApeCoin grafik

Birkaç gün önce çizilen Fibonacci düzeltme seviyeleri, altcoin için %23,6 genişleme seviyesinin çizilmesinde kullanışlıydı. Son birkaç günün volatilitesi, hızla satılan 6,36 dolara bir geri dönüş hareketine sebep oldu.

Yükselen trend çizgisi desteği, 5,6 dolarda birleşiyor. Bu yüzden 6 dolar seviyesine doğru bir sıçrama gerçekleşebilir.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

Gözde altcoin’in teknik göstergeleri, çok fazla yükseliş hırsı göstermedi. Göreceli Güç Endeksi (RSI), nötr 50 işaretinin altına düştü. Ayrıca artan aşağı yönlü momentumu vurgulamak için bu bölgeyi direnç olarak yeniden test etti. A/D çizgisi 19 Ağustos’tan bu yana yükseldi. APE boğalarının çabaları da belirgindi. Ancak, yerel bir direnç noktasını geçemedi ve bir kez daha reddedildi.

CMF göstergesi, önceki işlem gününde piyasaya önemli sermaye akışını göstermek için +0.05’in üzerindeydi.

Sonuç olarak

Altcoin, 5,6 dolarlık bölgeyi bir kez daha test ederse bir satın alma fırsatı sunabilir. Yükseliş tezini geçersiz kılınması durumunda 5,48 dolardan yalnızca 5,6 dolara bir düşüş gerçekleşebilir. Bu da %2’lik bir kayıp anlamına gelmektedir.

Bu nedenle, Bitcoin’in düşüş eğilimine rağmen, ApeCoin’de nispeten düşük riskli bir işlem düşünülebilir. Yatırımcıların bu işlemdeki hedefleri 6,1 dolar ve 6,36 dolar seviyeleri olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin