featured

Yatırımcılar dikkat! Bu altcoin, bir dönüm noktasına ulaşmışken şubat ayında düşüş yaşayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC) fiyatı, 98 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkmak için mücadele ediyor. Başka bir yukarı yönlü hareket gerçekleştirmeden önce kısa vadede bir düşüş yaşayabilir.

Geçen hafta, özellikle Litecoin ağıyla ilgili bazı olumlu haberler vardı. Ağ, 141 milyonuncu işlemini gerçekleştirdi. İşlem sayıları sabit kaldı ve şu anda günde 100,000 civarında. Ancak altcoin’in fiyatı her geçen hafta önemli ölçüde artarken, Litecoin’den gelen bu olumlu habere rağmen 100 doların üzerine çıkamadı.

Kritik dirençle mücadele devam ediyor

Günlük zaman dilimindeki teknik analiz, LTC fiyatının Haziran 2022’den bu yana yukarı doğru hareket ettiğini gösteriyor. 2023’ün başında altcoin’in fiyatı, 79 dolarda bulunan direnç alanından çıktı. Bu bölgenin artık destek vermesi bekleniyor.

29 Ocak’ta fiyat, yılın en yüksek seviyesi olan 97,77 dolara ulaştı. Ardından 98 dolarlık alanı direnç olarak doğruladı. Ardından gelen düşüş hareketi, günlük RSI’dan gelen işaretlerle doğrulandı. Bu tür sapmalar, son 24 saatte olduğu gibi, genellikle aşağı yönlü hareketlerden önce gelir. Sonuç olarak fiyat, şimdi destek sağlayabilecek olan 79 dolar alanına düşebilir.

Öte yandan, 98 doların üzerinde bir günlük kapanış aşağı yönlü fiyat tahminini geçersiz kılacaktır. Bu hareketin ardından 133 dolara doğru bir yükseliş gerçekleşebilir.

LTC altcoin grafik

Şubat ayı LTC fiyat tahmini: Düşüş gelebilir

Dalga sayısı analizi, düşüş olasılığını destekliyor. Bunun nedeni, LTC fiyatının muhtemelen önde gelen bir çaprazda beş dalgalı bir yukarı hareketi tamamlamasıdır. Sayım doğruysa, önemli bir düşüş olması muhtemeldir.

Dalgaların oranı, bunun doğru sayı olma olasılığını desteklemektedir. Çünkü üçüncü ve beşinci dalgaların her ikisi de, köşegenlerde ortak olan birinci dalganın uzunluğunun 1,61 katıdır.

En yakın Fib destek seviyesi 75,77 dolarda bulunuyor. Bu, 79 dolarlık destek alanının altında olduğu için, sayım doğruysa ikincisinden bir kırılma olması muhtemeldir. Ardından, altcoin’in fiyatı 69 dolara yani 0,5 Fib geri çekilme destek seviyesine düşebilir.

Bu sayımın ve düşüş eğiliminin bir sonucu olarak, Şubat ayı için altcoin’in fiyat tahmini düşüş yönünde.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin