featured

Gözde altcoin, sonunda düşüş trendini kırabilir! Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana, Jackson Hole Sempozyumu öncesinde daha yüksek fiyatlarla işlem görüyor. SOL fiyatı, cuma sabahına kadar yükselişe devam edebilir.

Kripto para birimleri genel olarak hafta sonu boyunca düşüş yaşayabilir. Dolayısıyla pazartesi gününe yeni düşük seviyelerle başlayabilirler.

Solana (SOL) fiyatı, yatırımcılar cuma öğleden sonraki büyük olay öncesinde işlem hacmini düşürmeye başladıkları için küresel piyasalardaki güçler tarafından devralınıyor. Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda açıklayacağı en önemli Fed açıklamalarından biriyle zayıf likidite, daha yüksek işlem yapmak için küçük bir fırsat penceresi sunuyor.

Fed’in agresif sıkılaştırma döngüsünü sona erdirmeye henüz yakın olmadığı ve kripto para birimleri için eldeki kayıplarla piyasalardaki olumlu havayı azaltacağı için, açıklama yapılmadan önce yatırımcıların bu pozisyonlardan çıkmaları için uyarılar yapılacak.

SOL fiyatı birkaç dakika içinde %30 çökebilir

Solana fiyatı, Avrupa ticaret seansı sırasında %3’ün üzerinde bir artışla daha yüksek işlem görüyor. Bununla birlikte, altcoin fiyatı çarşamba günü ulaştığı 34 dolar seviyesi ile aylık pivotun altına kırılmaya ayarlanmış görünen düşüş üçgeninden çıkıyor. Şu anda ayılar biraz sıkışmış durumda. Dolayısıyla 40 dolara doğru daha yüksek bir ralli görülebilir. Ancak zaman aralığı oldukça dar.

SOL fiyatı, Fed konuşmasının ardından olumsuz sürprizlerle karşılaşabilir. Powell, olumsuz yorumlardan kaçınsa bile duyarlılık kırılacak ve yatırımcılar satış tarafında patlayan ve yükselen fiyat hareketiyle çıkışa koşmak isteyecekler.

Bu, gözde altcoin’in fiyatı için bir şey ifade ediyor. 26 dolara dokunmasından yalnızca birkaç dakika sonra sert bir düşüşle karşı karşıya kalabilir. Hızlıca 24 dolara düşerek %30’dan fazla bir kayıp yaşayabilir.

altcoin SOL grafik

Açıklama ile piyasa tepkisi iki yönlü de olabilir. Yukarıda olumsuz taraflarına değinildi. Olumlu tarafta ise, Powell’ın Fed’in şimdilik yeterince şey yaptığını söylemesi ve 2023’ün başında öngörülen faiz indirimleriyle birlikte faiz artırım hızında bir duraklama veya yavaşlama olduğunu ima etmesi durumda güzel bir sonuç görebiliriz.

Bu durumda da altcoin fiyatı 55 günlük SMA seviyesinin üzerine çıkarak 40 dolar seviyesini hedefleyecektir. Hemen ardından ise 58,84 dolara doğru bir yolculuk başlayabilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin